Iespaidīgā Kokneses kokaīna lieta: Garāžas saimnieks uz brīvām kājām, bet parādos līdz ausīm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šī gada sākumā Kokneses "Mazkārklu" garāžu kompleksā kādā garāžā tika atklāta rekordliela kokaīna krava, ko konfiscēja policija. Raidījuma "Bez Tabu" žurnālisti devušies pārbaudīt notikumu vietu, kā tur izskatās pēc vairāk nekā pusgada un sastapuši garāžas saimnieku.

Garāžas vārti esot atsvabināti no likumsargu drošības uzlīmes un tur "Bez Tabu" izdevies sastapt pašu saimnieku Andri Elstu, kurš bija viens no aizturētajiem janvārī īstenotajā policijas grandiozajā operācijā.

» Ekvadoras policija: Kokneses saimniecība bija "loģistikas centrs" narkotiku izplatīšanai Eiropā

"Mazkārklu" īpašnieks arī žurnālistiem atklājis, kāpēc liktenīgajā dienā ieradies garāžā – gribējis izslēgt akumulatoru, kas pieslēgts uzlādēšanas ierīcei. Andris parāda izkusušo akumulatoru, to policija tā arī neesot ļāvusi atslēgt no strāvas.

Koknesietis arī pārdzīvojot par to, ka pārāk uzticējies un ļāvis izmantot viņa garāžu.

Vīrietis pēc aizturēšanas drīz vien nokļuvis Valsts policijas izolatorā pēc tam – arī Rīgas Centrālcietumā. Pēc vairākiem mēnešiem "Mazkārklu" saimnieks nu esot uz brīvām kājām – vienīgi katru nedēļu jāatskaitās policijai, kā arī nedrīkstot izbraukt no valsts, atklāj raidījums.

Izmeklēšanas laikā Andris atradis advokātu, kurš jau ar garāžā izvietoto video novērošanas kameru ierakstu palīdzību atsvabinājis koknesieti no ieslodzījuma vietas.

Andris uzskata, ja nebūtu kameru, vēl tagad uz debesīm lūkotos caur restēm. Tikmēr aizturētais krustdēls Edgars Elsts no cietuma izlaists ātrāk. Viņam gan ļauts atstāt Latviju, kas arī izdarīts – Edgars pelna naudu Holandē. Tā būšot nepieciešama, jo izmeklēšanas laikā Elsti aizņēmušies vairākus tūkstošus eiro, atklāj raidījums.

"Parādi līdz ausīm, kamēr visus tos izdevumus atmaksās. Kas mums par to visu, kas mums atgriezīs to?" raidījumam norādījis Andris.

"Mazkārklu" saimnieks un vērienīgajā kokaīna lietā aizdomās turētais Andris Elsts vien piebilsts, ka nezina, kā turpmāk savilkt galus kopā, atklāj "Bez Tabu".

Kokneses kokaīna lieta vēl neesot beigusies. Līdz šim aizturētas astoņas personas, no kurām trīs vēl atrodas apcietinājumā. Tikmēr viena persona tā arī nav notverta un ir izsludināta meklēšanā, norāda raidījums.

» Kokneses kokaīna kravas lietā starptautiskā meklēšanā izsludināts viens Latvijas pilsonis

Valsts policija "Bez Tabu" norāda, ka attiecībā par šo kriminālprocesu, aizdomās turēto skaits nav mainījies kopš iepriekš sniegtās informācijas.

"Aktīva izmeklēšana turpinās, tiek veiktas visas nepieciešamās darbības un šobrīd izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus atturamies sniegt. Tiklīdz būs publiski sniedzama informācija par virzību šajā izmeklēšanā, tā to sniegsim," teikts likumsargu paziņojumā.

Foto: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu