"Dzīvības vai nāves situācija." Anglijā vīrietis iestrēgst klintīs, glābjot bērna dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Anglijas Austrumu reģiona grāfistē Norfolkā kāda ģimene piedzīvojusi baisu pastaigu gar klintīm. Ķerot bērnu, kurš slīdējis lejup no klints, tēvs zaudējis līdzsvaru krita un iestrēga akmeņos bēguma laikā Norfolkas krastā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Vīrietis iestrēga klintīs pēc bērna glābšanas netālu no Šeringemas austrumu promenādes, apstiprināja vecākais krasta apsardzes pārstāvis Tonijs Garbuts.

Viņš vairākas stundas bija līdz kaklam ūdenī līdz viņu atbīvoja ugunsdzēsēji, izcērtot klinti.

Avārijas dienesti turēja puiša galvu virs ūdens un saglabāja viņu pie samaņas ar mākslīgās elpināšanas aparātu.

Šobrīd viņu aprūpē Anglijas Austrumu ātrās palīdzības dienests. Garbuts sacīja, ka vīrietis guvis dažus ievainojumus, taču tie nebija nopietni, toties viņa izglābtais bērns ir neskarts.

Garbuts sacīja, ka vīrietis esot devies prom no pludmales ar ģimeni, kad paslīdējis viens no viņa bērniem. Tad, kad viņš satvēris bērnu, lai uzvilktu viņu augšā, vīrietis pats paslīdēja un iestrēga.

Krasta apsardze negadījumu raksturoja kā "ļoti biedējošu pieredzi".

Preses sekretārs Sems Stokdeils sacīja: "Tā ir tik laba ziņa, ka šis cilvēks ir dzīvs. Visi glābēji strādāja, lai viņu atbrīvotu pēc iespējas ātrāk."

Lieciniece Lizija Džeksone teica, ka notikuma vietā bijuši daudz glābēju: "Es redzēju, ka vairāki [glābēji] drūzmējās ap klintīm, mēģinot atbrīvot cilvēku. Pēc tam es redzēju, kā divas lielas kravas automašīnas ar aprīkojumu iebrauc, kas palīdzētu sašķelt klinti un cilvēku atbrīvotu."

Bijušais krasta apsardzes stacijas vadītājs Stjuarts Failijs pastāstīja laikrakstam "North Norfolk News", ka viņš pastaigājās ar savu suni, kad ieradās krasta apsardze.

"Es redzēju, ka kāds cilvēks ir iestrēdzis klintīs, bija bēgums un virs viņa smēlās ūdens, tāpēc tā bija ļoti biedējoša situācija," viņš sacīja.

"Esmu redzējis, kā cilvēki rāpjas klinšu dobumos, bet problēma ir tāda, ka pat ja jūs spējat atbrīvotu kādu iestrēgušo, cits var nokrist tā vietā, tā var būt dzīvības vai nāves situācija. "

Glābšanā piedalījās arī Norfolkas policija, Norfolkas ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Austrumanglijas ātrās palīdzības dienests.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu