"Pārējā pilsēta nedaudz atgādina spoku pilsētu." Lielbritānijā bojāta aizsprosta dēļ tiek evakuēta vesela pilsēta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā, Dārbišīrās apgabalā no pilsētiņas Veilibridžas kas tiek evakuēti vairāk nekā 6000 cilvēku, jo plūdos ir sabrukušas blakus esošās ūdenskrātuves sienas, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Todbrukas rezervuāra aizsprosts sācis plaisāties pēc ilgstošām un spēcīgām lietusgāzēm. Policija ir norādījusi, ka pilsētas iedzīvotājiem ir jāpulcējas tuvējā skolā, no kuras viņus evakuēs no pilsētas. Veilibridžā dzīvo aptuveni 6500 cilvēki.

Pagaidām aizsprosta bojājumus izmeklē speciālisti, taču sociālajos tīklos publiskotās bildes liecina, ka plaisas paliek tikai lielākas.

Vides aģentūra paziņoja, ka Gotijas upes līmenis var strauji paaugstināties rezervuāra ūdens dēļ no un pastāv aizdomas, ka iedzīvotāju dzīvības var tikt apdraudētas.

Policija norādīja, ka evakuētajiem iedzīvotājiem jācenšas pašiem noorganizēt palikšanu, jo vietas ir ierobežotas, taču daži vietējie krogi un kopienas piedāvā savas telpas cilvēku izmitināšanai.

Apgabalā ir arī izsludināts dzeltenais brīdinājums un vilcienu satiksme ir ierobežota, jo daudzviet sliedes ir ievērojami applūdušas.

Vietējā iedzīvotāja Treisija Krosdeila, kas Veilibridžā mitinājusies 23 gadus, nekad nebija spējusi iedomāties, ka kādreiz kas tāds varētu šeit notikt.

"Mēs sēžam un skatāmies ziņas, mums ir ļoti bail. Nekad miljons gados nevarēju iedomāties, ka kas tāds varētu notikt!" atklāj Treisija.

Saimons Perijs, kurš arī dzīvo Veilibridžā sacīja, ka dažiem cilvēkiem tika piedāvāta pagaidu izmitināšana netālu esošajā skolā.

Runājot ar BBC par rezervuāra krastiem, viņš sacīja, ka ūdens līmenis ir "līdz pat robežai".

"Pārējais ciemats nedaudz atgādina spoku pilsētu, šobrīd tas ir diezgan pamests."

Viņš sacīja, ka viņš agrāk ir redzējis ūdens aizsprosta pārplūšanu, bet piebilda, ka viņš nav redzējis šādu paniku.

Policija uzsvēra, ka lēmums par evakuāciju ir pārdomāts, norādot, ka šī ir ārkārtas situācija, kas strauji attīstās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu