Norauti riteņi un stikla lauskas - Babītes novadā smagā avārijā iekļuvušas trīs automašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Auto avārija. Ilustratīvs attēls
Auto avārija. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ceturtdien, 1. augustā, Babītes novadā notikusi trīs automašīnu sadursme, kurā cietuši vairāki cilvēki, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Ceturtdienas rītā autobraucējiem, kuri ap plkst. 8.00 iegriezās Alejas ielā, Babītes novadā, pavērās nepatīkama aina - vairākās mediķu ekipāžas sniedz pirmo palīdzību ievainotiem cilvēkiem, pa ceļa braucamo daļu izsvaidītas automašīnu detaļas, tostarp norauti riteņi un stiklu lauskas, vēsta raidījums.

Pēc sākotnējās policistu sniegtās informācijas, ir zināms, ka frontālo sadursmi izraisījis kāds vieglās automašīnas šoferis, kas pārsniedzis atļauto braukšanu ātrumu un traucies uz Babītes pusi. Spēkrata stūrētājs zaudējis kontroli pār braucamrīku un ienesies pretējā joslā, kur tobrīd atradies cits automobilis. Pēc mirkļa atskanējis pamatīgs troksnis, vēsta "Degpunktā".

No stiprā trieciena pārgalvis atlēcis sāņus un ietriecies kokā, tāds pats liktenis piemeklējis arī prētējā joslā esošo spēkratu. Pēc dažām sekundes simtdaļām avarējis vēl viens auto – mikroautobuss, kas nebija paspējis nobremzēt.

Pēc vietējo teiktā raidījuma žurnālistiem, viens no automobiļu pasažieriem ticis iespiests automašīnas salonā, viņu no vraka izvilkuši ugunsdzēsēji. Kopumā slimnīcā ar dažādām traumām nonākuši trīs cilvēki – vīrieši vecumā no 20 līdz 30 gadiem. Par laimi visi bijuši pie samaņas, un dzīvībai bīstamas traumas nebija guvuši. Pats avārijas vaininieks no hospitalizācijas atteicies

Avārijas cēlonis skaidri parādījies alkometra mērījumā, pēc tam kad tajā iepūtis agresīvais šoferis – tas uzrādījis 0,85 promiles.

Taču pats vīrietis sarunā ar "Degpunktā" neatzīst, ka viņš būtu sēdējis pie stūres. Iestājusies amnēzija.

Vai minētais vīrietis bijis pie stūres, tas noskaidrosies policijas ierosinātā kriminālprocesa ietvaros. Lietvedība ir uzsākta pēc nopietna panta, proti, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko vai kādu citu apreibinošu vielu ietekmē, ja tā rezultātā cietušajiem nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi. Par šādu pārkāpumu negadījuma izraisītājām draud pat cietumsods uz laiku līdz pieciem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu