Populārākie iemesli, kādēļ nevar iedarbināt auto

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tu steidzīgi iekāp mašīnā, lai dotos uz darbu vai arī tikšanos ar sen neredzētu draugu. Pagriez atslēgu, lai iedarbinātu auto, taču nekā. Vienreiz, otrreiz, trešo reizi… spēkrats spītīgi paliek kluss. Šādu situāciju ir gadījies pieredzēt ne vienam vien šoferim, un tā bez šaubām spēj ne tikai samulsināt, bet arī nokaitināt, it īpaši, ja steidzies. Ir vairāki iemesli, kāpēc auto “nelec”, un par tiem tuvāk lasi turpinājumā.

Bojāts starteris

Ja auto nevar pielaist, pastāv augsts risks, ka ir bojāts starteris, jo šī ir viena no svarīgākajām detaļām, kas darbina dzinēju. Savukārt starterim enerģiju nodrošina auto akumulators. Viena no pazīmēm, kas liecina par startera problēmām, ir klikšķēšanai līdzīgs troksnis brīdī, kad tiek pagriezta atslēga, lai iedarbinātu mašīnu. Šajā gadījumā palīdzēt var startera remonts vai tā nomaiņa.

Akumulatora problēmas

Šis ir viens no populārākajiem iemesliem, kādēļ nav iespējams iedarbināt automašīnu, turklāt īpaši bieži šādas situācijas sastopamas pēc garām, karstām vasarām. Auto akumulatori (iegādāties var interneta veikalā 220.lv) augstā gaisa temperatūrā tiek pakļauti papildu slodzei, kā rezultātā baterija ātrāk nolietojas un vairs nespēj kvalitatīvi pildīt savu funkciju. Ja, pagriežot atslēgu, nekas nenotiek – nereaģē gaismas, nav nekādu skaņu – ļoti iespējams, ka akumulators ir izlādējies. Šādos gadījumos palīdzēt var auto “piepīpēšana” ar vadiem.

Zems degvielas līmenis vai tukša bāka

Neuztraucies, Tu neesi pirmais autovadītājs, kuram gadījies piemirst uzpildīt degvielu. Labā ziņa ir tā, ka atrodies pie savas mājas, nevis uz meža ceļa, nekurienes vidū. Lai arī šī ir nepatīkama problēma, to var salīdzinoši viegli atrisināt. Gudri ir turēt mājās vai pašā automašīnā vismaz nelielu kanniņu ar degvielu, lai nepieciešamības gadījumā varētu turpināt ceļu, taču, ja šāda varianta nav, būs jādodas uz tuvāko degvielas uzpildes staciju.

Aizsērējis degvielas filtrs

Degvielas filtrs Tavā transportlīdzeklī rūpējas par to, lai attīrītu degvielas sistēmu no netīrumiem un citām daļiņām, neļaujot tām nokļūt tālāk. Kad šis filtrs ir pārpildīts, tas aizsērē, radot virkni problēmu, tai skaitā, apgrūtina automašīnas iedarbināšanu. Lai to atrisinātu, degvielas filtrs jānomaina. To, kā pareizi veikt šo uzdevumu, ieteicams meklēt transportlīdzekļa lietotāja rokasgrāmatā, vai arī jāļauj, lai to izdara speciālists. Degvielas filtru benzīna dzinējos iesaka mainīt aptuveni ik pēc nobrauktiem 45 000 km, bet dīzeļdzinējam – apmēram pēc 12 mēnešiem.

Aizdedzes slēdža bojājumi

Lai konstatētu šo problēmu, parasti tālu nav jāmeklē. Dažkārt iemesls, kādēļ mašīnu nevar pielaist, meklējams tieši aizdedzes slēdža problēmā. Kad atslēga aizdedzē tiek pagriezta, slēdzis sūta signālu dzinēja iedarbināšanai. Ja slēdzis būs bojāts, šis signāls netiks nosūtīts. Slēdža nomaiņu parasti iesaka veikt profesionāļiem, jo šis ir sarežģīts uzdevums.

Kur iegādāties labas auto preces?

Mūsdienās vairs nav obligāti jādodas uz specializētajiem veikaliem, lai iegādātos kvalitatīvas auto preces. Interneta veikals 220.lv piedāvā dažādas preces Tavam transportlīdzeklim, sākot ar eļļām, dažādām auto ķīmijām, dažādiem aksesuāriem un piederumiem, beidzot ar paklājiņiem, mazgāšanas piederumiem, riepām un akumulatoriem. Riepas interneta veikalā 220.lv pieejamas ļoti plašā klāstā, turklāt pircēju ērtībai esam tās iedalījuši kategorijās, lai Tu ātrāk varētu atrast sev nepieciešamās ziemas, vasaras vai vissezonas riepas. Arī auto akumulatori pie mums atrodami lielā skaitā, lai katrs pircējs viegli izvēlētos to, kas viņam vajadzīgs. 220.lv regulāri piedāvā dažādas akcijas un atlaides ne tikai precēm, bet arī to piegādei, tādēļ nepalaid garām iespēju iepirkties izdevīgāk!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu