Hokejists Kuzņecovs atzīstas kokaīna lietošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Kuzņecovs
Jevgeņijs Kuzņecovs Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs atzīst savu vainu aizliegto vielu lietošanā un pieņem Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) piespriesto četru gadu diskvalifikāciju.

Kuzņecovs par antidopinga noteikumu pārkāpumu - kokaīna lietošanu - saņēmis četru gadu diskvalifikāciju no IIHF rīkotajām un pārraudzītajām sacensībām.

"Esmu nolēmis pieņemt šo diskvalifikāciju. Pārstāvēt savu valsti man vienmēr bijis tuvu sirdij un esmu par to izjutis lepnumu. Ir ļoti grūti pieņemt to, ka četrus gadus nevarēšu spēlēt savas izlases kreklā. Esmu pievīlis tik daudz cilvēku, kas ir man svarīgi, tajā skaitā manu ģimeni, komandas biedrus un draugus," "Capitals" citē Kuzņecova teikto.

"No pirmās dienas Vašingtonā, "Capitals" komanda un līdzjutēji lieliski izturējušies pret mani un manu ģimeni. Jūtos neizsakāmi slikti, ka liku jums vilties. Sapratu, ka vienīgais veids, kā varu jūs atgūt, ir uzņemties atbildību par šo situāciju un savu turpmāko rīcību nākotnē," uzsver Kuzņecovs.

Arī klubs pauž vilšanos par šo situāciju un piespriestu diskvalifikāciju uztver ļoti nopietni. NHL kokaīns netiek uzskatīts par sniegumu uzlabojošu dopingu, taču "Capitals" uzbrucējam būs jāiziet speciāla programma.

"Esam apņēmušies nodrošināt, ka viņam šajā situācijā ir viss nepieciešamais atbalsts. Būsim komunikācijā ar NHL, kas noteiks nākamos soļus," teikts "Capitals" paziņojumā.

Kuzņecovs diskvalificēts uz četriem gadiem par to, ka šogad pasaules čempionāta laikā, 26.maijā viņa organismā tika atrastas kokaīna pēdas. Hokejists nav pieprasījis B proves atvēršanu un kopš 13.jūnija viņam bija piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

IIHF hokejistam piemērojis četru gadu diskvalifikāciju, kas noslēgsies 2023.gada 12.jūnijā.

Kuzņecovs varēs turpināt spēlēt "Capitals" kreklā un piedalīties Pasaules kausā hokejā, kas ir NHL pārziņā. Tiesa, līdz 2023.gadam viņš nevarēs piedalīties pasaules čempionātos, 2022.gada olimpiskajās spēlēs un KHL, gadījumā, ja NHL būs lokauts.

Krievu uzbrucējs karjeras laikā piedalījies sešos pasaules čempionātos.

Kuzņecovs maija beigās jau iekūlās skandālā, kas saistīts ar narkotisko vielu iespējamu lietošanu. Pēc pasaules čempionāta sociālo tīklu "Twitter" pāršalca 22 sekunžu ilgs video, kurā Kuzņecovs redzams, sēžot pie galda, uz kura ir divas līnijas ar pulverveida vielu un sarullēts dolārs. Krievu uzbrucējs šajā laikā nepieskārās uz galda esošajiem priekšmetiem.

Kā laikrakstam "Sport Express" apliecināja Kuzņecovs, viņš bija persona, kas redzams tajā video. Tas uzņemts pērn Lasvegasā pēc "Capitals" uzvaras Stenlija kausa izcīņā. Kā apgalvo Kuzņecovs, viņš iegājis viesnīcas numurā pie drauga, redzējis narkotikas un nepazīstamu sievieti, piezvanījis citam draugam un aizgājis.

Pēc tam gan līga, gan komanda uzsāka izmeklēšanas šajā lietā, taču tās noslēdzās bez sankcijām, jo netika pierādīta narkotiku lietošana. Tāpat arī "Capitals" uzskatīja, ka Kuzņecovs nav lietojis narkotikas.

Video parādījās nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta, kurā NHL zvaigznēm bagātā Krievija piedzīvoja vilšanos, cerētā zelta vietā iegūstot bronzu.

27 gadus vecais Kuzņecovs aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 76 spēlēs guva 21 vārtus un veica 51 rezultatīvu piespēli, bet Stenlija kausa izcīņā viņam septiņos dueļos bija viens precīzs metiens un piecas piespēles.

"Capitals" viņš pārstāv no 2014.gada, kad no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čeļabinskas "Traktor" pārcēlās uz Ziemeļameriku. Pirms diviem gadiem viņš ar "Capitals" uz astoņiem gadiem pagarināja līgumu, vidēji sezonā saņemot 7,8 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu