Limbažos meitene saņem nāvējošu sitienu ar šūpolēm. Māte notikušajā saredz arī pašvaldības atbildību (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone / LETA

Limbažos 18. maijā rotaļāšanās netālu pie šūpolēm pārvērtusies trāģēdijā. Septiņus gadus veca meitenīte saņēmusi spēcīgu sitienu ar šūpolēm pa pakausi. Pāris dienas vēlāk viņa no gūtajām traumām gāja bojā. Šobrīd māte vērš uzmanību uz to, ka arī pašvaldība esot vainīga pie notikušā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mirušās meitenītes māte Inga atminas, ka tajā dienā viņa bijusi darbā, bet telefons ļoti ilgi zvanījis, nodomājusi, ka noteikti ir atgadījies kaut kas nopietns, nolēmusi atzvanīt, tajā brīdī viņai paziņo, ka bērnu ved uz slimnīcu smagā stāvoklī.

Septiņus gadus vecā meitenīte Keita bija saņēmusi spēcīgu sitienu ar šūpolēm pa pakausi.

"Teica, ka vedīs uz Rīgu, ka ir smagā stāvoklī. Kā "ātrie" atbrauca, viņa nebija nākusi pie samaņas. Mēs pat stundu stāvējām uz ceļa, speciālisti bija pretī, lai ieliktu viņu mākslīgajā komā, lai viņa izturētu visu to ceļu. Aizbraucām uz slimnīcu, uztaisīja operāciju, un tad atlika tikai gaidīt, kas būs," stāsta Keitas māte.

Lai arī mediķi darīja visu iespējamo, lai glābtu bērnu, 25. maijā meitene tā arī nepamodās no komas. Pati māmiņa pieļauj, ka arī vietējā pašvaldība ir līdzvainīga pie notikušā, jo vide pie šūpolēm neesot droša.

"Tās šūpoles tur var atrasties, bet vajag kādus ierobežojumus – sētu apkārt vai kādu nožogojumu, lai bērni netiek, lai gaida savu kārtu, lai neskraida gar šūpolēm. Viņas ir bīstamas pēc lieluma jau,"uzskata Inga.

Par šo situāciju raidījums "Bez Tabu" jautājis viedokli arī pašvaldībai.

"Pašvaldība jau nevar nolikt pie katrām šūpolēm vai pie katra rotaļlaukuma visur klāt kādu pašvaldības darbinieku, kas pieskatīs. Diemžēl tā ir arī vecāku, ģimenes atbildība. Es arī neizslēdzu, ka tur ir pašvaldības atbildība par to, ka varbūt iedzīvotājiem vajadzēja ātrāk ziņot, ka ir kaut kādas sekas," stāsta pašvaldīas turpina Liniņš.

Savukārt, Latvijas Arhitektu savienības, Sertificēšanas centra vadītāja Elīna Rožulapa atzīst, ka ja šīs šūpoles atrastos speciālā rotaļu laukumā, tad būtu jāievēro vairāki drošības noteikumi. Šajā gadījumā šūpoles ir pielīdzināmam "vientuļam objektam".

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu