Sadursmē ar kravas automašīnu pie Svētciema bojā gājusi vieglās automašīnas vadītāja (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdien, 29. augustā, Salacgrīvas apkaimē, netālu no Svētciema, uz valsts galvenā autoceļa – VIA Baltica, saskrējās kravas un vieglā automašīna. Vieglās automašīnas vadītāja NMPD brigādes automašīnā gājusi bojā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ap plkst. 9.00 no rīta baļķvedējam, kurš devās Igaunijas virzienā, aptuveni divu kilometru attālumā no Svētciema pēkšņi pārplīsa priekšējā kreisā riepa. Kamēr kravas mašīnas vadītājs savāca pārplīsušo riepu, kas bija palikusi uz ceļa, aiz smagās automašīnas bija izveidojies sastrēgums.

Viena no automašīnām, kas, bremzējot tuvojās baļķvedējam, bija kāda kravas mašīna no Polijas. Tās vadītājs samazinot braukšanas ātrumu, gaidīja brīdi, kad varēs veikt apdzīšanas manevru, bet aiz Polijas automašīnas braukusi vēl viena "fūre".

"Es braucu aiz Polijas mašīnas, tās šoferis nedaudz pagrieza stūri pa kreisi, bet acīmredzot ieraudzīja, ka pretēja josla ir aizņemta un strauji atgriezās savā joslā, un uzsita pa bremzēm. Es sāku bremzēt, bet jau redzēju, ka nepaspēšu. Gribēju "palikt zem sitiena" spēkrata labo pusi, lai vismaz taisni neiebrauktu viņam aizmugurē, bet ar labo sānu un pats paliktu dzīvs," stāsta aculiecinieks.

Izvairoties no sadursmes, vadītājs iebrauca pretējā joslā, kur tobrīd atradās vieglā automašīna. Sieviete, kura vadīja vieglo automašīnu, lai izvairīto no sadursmes, grieza stūri pa labi.

"Es viņu piespiedu un iestūrēju gravī. Es pat centos izvairīties no sadursmes ar viņu. Kad es ieraudzīju viņu, nolēmu ar mašīnas priekšu iebraukt gravī. Esmu piesprādzēts, man ir liela mašīna, apgāztos, man būtu tikai nobrāzumi," raidījumam "Degpunktā" stāsta šoferis.

Pēc notikušā abi auto iebrauca grāvī, bet vieglā automašīna, kurā atradās sieviete, daļēji pakļuva zem kravas auto.

Vieglās automašīnas vadītāja NMPD brigādes automašīnā gājusi bojā pa ceļam uz slimnīcu. Savukārt par automašīnā blakussēdošās pasažieres dzīvību patlaban cīnās mediķi.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu