Rīgā jauno māmiņu uz ielas pārbiedē kāda auto piekabes saturs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Juglā, Brīvības ielā kādu jauno māmiņu pārsteidzis pavisam nepatīkams skats. Netālu no sabiedriskā transporta pieturas "Meža skola", piestājis kāds auto ar piekabi, kurā rēgojies sadalīts meža dzīvnieks, vēsta radiījums "Degpunktā".

Pie sabiedriskā transporta pieturas piestājis kāds pelēkas krāsas auto ar piekabi. Aculiecinieci piesaistīja uzmanību tas, ka no lielās piekabes kaut kas tek ārā.

"Tas ir pretīgi, man bija tāds šoks. Kad es gāju garām, man bija jāpaskatās, kāpēc tur tā aizmugurē tās asinis," stāsta jaunā māmiņa.

Neaiztaisītajā automašīnas piekabē bija iekrauts sadalīts meža dzīvnieka līķis.

"Piekabē iekšā bija nogriezta vai nu brieža, vai nu aļņa galva. Kaut kāds asiņains gaļas gabals, un kājas priekšējās bija nogrieztas, tieši, kur tie nadziņi ir. Tas viss stāvēja viņam neapklāts ne ar ko," atminas sieviete.

Sieviete izsauca pašvaldības policiju un likumsargiem aprakstīja aizbraukušās automašīnas piekabes saturu un nosauca spēkrata numuru. Likumsargi solīja uzmeklēt automašīnu un noskaidrot, ko piekabē pārvadājis autovadītājs.

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks raidījumam "Degpunktā" stāsta, ka normatīvajos aktos nav norādīts, kā pareizi būtu jāpārvadā dzīvnieka gaļa, bet norādīja, ka autovadītājam tomēr būtu bijis jāpadomā arī par apkārtējo sabierību.

"Izmantojot medījuma gaļu paša patēriņam neviens normatīvai akts neregulē, kā gaļu transportēt un ko ar šo gaļu iesākt, bet ir jau otra puse, ir cilvēciskais faktors, ir ētika, un katram pašam vajadzētu saprast, ka to gaļu vajadzētu normāli transportēt un nevajadzētu biedēt arī apkārtējos cilvēkus."

Taču ne tikai jārēķinās ar apkārtējo sabiedrību, bet arī atgādina pašam medniekam, ka ir svarīgi ievērot jēlās gaļas pareizu transportēšanu, lai nodrošinātu tās svaigumu.

Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs brīdina, ka, sākoties medību sezonai, šādi skati uz ielām var gadīties ar vien biežāk, tāpēc aicina kolēģus padomāt par savas rīcības sekām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu