"Instagram" stājušies spēkā jauni ierobežojumi svara nomešanas produktu un kosmētisko procedūru reklāmām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

"Instagram" ir paziņojis, ka dažām ziņām, kas saistītas ar diētas produktiem un kosmētiskajām procedūrām, ir jāievieš stingrāki ierobežojumi, vēsta medijs "The Guardian".

Sociālo mediju platforma vēstīja, ka no trešdienas, 18. septembra, gan "Instagram", gan "Facebook" dažām šādām ziņām tiks piemēroti vecuma ierobežojumi, bet citas tiks noņemtas pavisam.

Ir radušās bažas par to, kā uzturs, "detox" un kosmētiskā ķirurģija var ietekmēt jauniešus, viņu garīgo veselību un ideju par normāla ķermeņa tēlu.

"Instagram" paziņoja, ka saskaņā ar tās jaunajiem noteikumiem ziņas, kas popularizē noteiktu svara zaudēšanas produktu vai kosmētisko procedūru izmantošanu un kurām ir stimuls pirkt konkrētu produktu, tiks paslēptas no lietotājiem, kas ir jaunāki par 18 gadiem.

Turklāt platformā tika teikts, ka jebkurš saturs, kur minēts "brīnumains" apgalvojums vai pierādījums par kādu diētu vai svara zaudēšanas produktu un ir saistīts ar komerciālu piedāvājumu, piemēram, atlaižu kodu, tagad tiks noņemts no "Instagram".

Emma Kolinsa, "Instagram" sabiedriskās politikas vadītāja sacīja:

"Mēs vēlamies, lai "Instagram" būtu pozitīva vieta visiem, kas to izmanto, un šī politika ir daļa no mūsu pašreizējā darba, lai samazinātu spiedienu, ko cilvēki dažreiz var izjust sociālo mediju rezultātā."

"Mēs esam lūguši norādījumus no ārējiem ekspertiem, lai pārliecinātos, ka visi pasākumi šī satura ierobežošanai un noņemšanai pozitīvi ietekmēs mūsu kopienu, kurā ir vairāk nekā viens miljards cilvēku visā pasaulē."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu