Agresīvs pusaudzis Dobeles novadā klasesbiedrenei izsit trīs zobus (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ilgstošs konflikts skolasbiedru starpā Gardenes pamatskolā Dobeles novadā beidzies ar vardarbību - 12 gadus vecs puisis savai klasesbiedrenei izsitis trīs zobus, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Matemātikas skolotāja Rina pastāstīja, ka konflikts noticis neilgi pirms stundas sākuma. Dodoties uz klasi, agresīvais puisis Niks viņai gājis pa priekšu. Pusaudzis iegājis klasē, aizvēris aiz sevis durvis, un tajā brīdī, kad skolotāja ienākusi klasē, noticis sitiens.

"Es iegāju tajā brīdī, kad noklikšķēja viņa sitiens meitenei pa seju. Viņš trāpīja tieši pa lūpām, kā rezultātā trīs zobiņi ir bojāti," stāstīja Rina.

Puisis attaisnojies, ka konfliktu uzsākusi cietusī meitene - Niks esot nejauši aizskāris viņas penāli, uz ko klasesbiedrene atbildējusi, pusaudzi pagrūžot. Tiesa, skolotājai, kuras mazmeita mācās vienā klasē ar konfliktā iesaistītajiem, esot zināma cita versija. Niks klasesbiedreni uz konfliktu esot izprovocējis. 

Skolotāji arī pastāstīja, ka šī nav pirmā reizei, kad puisis bijis agresīvs pret klasesbiedriem. Nika agresijas iemesls esot tāds, ka viņš jūtas nepieņemts klasē.

Pusaudzis nāk no ģimenes, kurā māte viena pati audzina vismaz desmit bērnus, un mācības Gardenes pamatskolā Niks uzsācis piektajā klasē.

Skolas vadība centās veicināt draudzību klases bērnu starpā, gan rīkojot kopīgus pasākumus, gan veicot individuālas pārrunas ar vecākiem. Diemžēl tas nav līdzējis.

Pēc vardarbīgā konflikta skolas vadība nolēma Niku no mācību iestādes izslēgt. Šobrīd nav zināms, kur viņš turpinās mācības, turklāt klases audzinātāja uztraucas, vai Nikam nebūs uzvedības grūtības arī nākotnē. Viņa pastāstīja, ka puisis pēc citiem nodarītajiem pāridarījumiem pat neizrādot vainas apziņu, bet gan drīzāk lepnumu par pastrādāto.

Cietušās pusaudzes vecāki par notikušo vērsušies policijā. Tā kā Niks vēl nav sasniedzis 14 gadu vecumu, likumsargi par soda apmēru spriedīs pēc tikšanās ar viņa māti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu