Starp Imantas un Zolitūdes stacijām vilciens sabraucis cilvēku (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā otrdien, 8. oktobrī, elektrovilciens starp Imantas un Zolitūdes stacijām sabraucis cilvēku, informēja Valsts policijā.

Traģiskais negadījums notika īsi pēc plkst. 11 un apstādināja sabiedriskā transporta kustību. Notikuma vietā ieradās reanimācijas brigāde, taču no gūtajām traumām vīrietis notikuma vietā miris. Viens no pasažieriem, kas atradās vilcienā sadursmes brīdī, stāsta, ka gājējs atradās vietā, kur sliedes šķērsot nedrīkst.

“Tas notika tur, kur beidzas nožogojuma restes, tur gulēja līķis. Pašu procesu es neredzēju, bet redzēju jau apsegtu ķermeni un divus policistus. Tas notika tur, kur beidzas nožogojums, viņi vienkārši bija apklājuši. Redzams, ka cilvēks nekur nav steidzies, gribējis laikam iet pāri apmēram tai vietā, kur tas nožogojums beidzas, bet notrieca,” stāsta aculiecinieks.

Aculiecinieks apgalvo, ka vīrietis, iespējams, nav bijis pie pilnas apziņas. Pāreja atradās turpat netālu un redzamība esot bijusi laba. 

“Tur nav pārejas! Šeit ir pāreja, bet tur ir nožogots, nezinu, varbūt vienkārši vajag uzlikt restes no stacijas līdz stacijai, lai vispār nevarētu tikt pāri. Cilvēks acīmredzot atrada tomēr vietu, kur var tikt pāri, gāja un pakļuva zem transporta. Mazums, kas viņam bija, varbūt bija iedzēris vai slims, daudz kas varēja būt,” stāsta aculiecinieks.

AS “Pasažieru vilciens” pārstāve stāsta, ka mašīnists, ieraugot vīrieti, uzreiz bremzējis, taču izvairīties no sadursmes vairs nebija iespējams.

“Mūsu mašīnists ir sniedzis liecību arī Valsts policijai, diemžēl nevaru atklāt visas detaļas, jo rudens laikā ir dažādi apstākļi, ir ne tikai neuzmanība, bet ir diemžēl arī dažādi pašnāvību gadījumi, bet to, visticamāk, tad izmeklēs Valsts policija,” skaidro “Pasažieru vilciens” pārstāve Agnese Līcīte.

Par notikušo policijā uzsākta izmeklēšana, un likumsargi noskaidros, vai vīrieša rīcība bijusi apzināta. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu