"Swedbank" Igaunijas filiāle paziņo par atsevišķu darījumu izbeigšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Zviedrijas bankas "Swedbank" Igaunijas filiāle nākusi klajā ar paziņojumu, ka no 9. decembra tiks pārtrauktas operācijas skaidrā naudā ārvalstu valūtās. Turpmāk šāda veida darījumus būs iespējams veikt vien eiro. Galvenais iemesls šādam solim esot pieprasījuma sarukšana darījumiem ar skaidru naudu ārvalstu valūtās, ziņo portāls "Postimees".

Pēdējo gadu laikā darījumu skaits, kas veikts skaidrā naudā ar ārvalstu valūtu, ir būtiski mazinājies. Klientu uzvedības maiņa tiek skaidrota ar eirozonas paplašināšanos, kā arī, ar iespēju izmantot bankas maksājumu kartes arī ārzemēs, paziņoja banka.

Izmaiņas skars darījumus skaidrā naudā, kas saistīti ar citu valūtu - ar valūtas maiņu, kā arī ar iemaksu un naudas izmaksu no "Swedbank" kontiem ārvalstu valūtās.

Darījumi ar ārvalstu valūtām bankas filiālēs, kā arī naudas pārvedumi, kas veikti internetā un mobilajā bankā turpinās darboties kā līdz šim.

Tiek norādīts, ka gadījumā, ja bankas klients nepiekrīt izmaiņām, viņš ir tiesīgs lauzt līgumu ar "Swedbank", paziņojot par to ne vēlāk kā 8. decembrī. Ja klienti neziņos par vēlmi lauzt līgumu, banka to uzskatīs par piekrišanu jaunajiem nosacījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu