Foto: Pirmie latviešu tūristi ar elektroniskajām vīzām tiek īpaši sagaidīti Sanktpēterburgas lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Pulkovo Airport St. Petersburg

No 1. oktobra stājās spēkā Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva apstiprināts rīkojums, kas paredz, ka 53 valstu pilsoņi var apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu, izmantojot elektronisko vīzu.

Tagad saskaņā ar Medvedeva parakstīto rīkojumu sarakstā ir 53 valstis, ieskaitot visas Eiropas Savienības valstis. Šīs vīzas termiņš ir līdz 30 kalendārajām dienām ar atļauto uzturēšanās laiku štatā ne vairāk kā astoņas dienas. Par elektronisko vīzu izsniegšanu netiek iekasēta konsulārā maksa.

Elektroniskās vīzas steidza izmantot arī latviešu tūristi. Sanktpēterburgas lidosta savos sociālo tīklu kontos dalījās ar fotogrāfijām, kurās parādīja, kā īpašā veidā sagaidījusi mūsu valsts pilsoņus. 

Starp pirmajiem Sanktpēterburgas  tūristiem, kuri ieradās lidostā ar elektroniskajām vīzām, bija pasažieri no Somijas, Irānas, Latvijas un Ungārijas. Ceļotāji ieradās ar Finnair, Mahan Air, airBaltic un Wizz Air aviokompānijām. 

Pasažierus lidostā sagaidīja tās simbols un talismans – dzeltenais "MasKot" kaķis, ar katru tūristu nofotografējoties, paspiežot roku un aprunājoties, kā arī pasniedzot nelielu dāvaniņu.

Vladimirs un Jūlija no Latvijas Krievijas medijiem norādīja, ka elektronisko vīzu noformēšana ir ļoti ērta, un abi, tiklīdz uzzinājuši, ka tā ir pieejama, nopirkuši biļetes jau nākamajā dienā. 

Pulkovo Airport welcomes first passengers with e-visas ?✈? St. Petersburg remains one of the most visited cities in...

Posted by Pulkovo Airport St. Petersburg on Piektdiena, 2019. gada 11. Oktobris
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu