Koha kļūst par Eiropas U-23 čempioni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rebeka Koha
Rebeka Koha Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien Rumānijā notiekošajā Eiropas U-23 čempionātā svarcelšanā tika galā ar visiem pieteiktajiem svariem, kļūstot par kontinenta spēcīgāko sportisti vecumā līdz 23 gadiem.

Koha, startējot svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, raušanā un grūšanā uzrādīja labāko rezultātu. Latvijas sportiste šajās sacensībās orientējās uz kopsummu 220 kilogrami, kas gandrīz izdevās, jo gala rezultātā viņai izdevās pacelt 100 kilogramu raušanā un 119 kilogramu grūšanā.

Latvijas svarcēlāja raušanā pirmajā mēģinājumā pieteica 93 kilogramu, otrajā 97, bet trešajā 100 kilogramus. Pilnīgi visi svari Kohai bija pa spēkam, uzrādot labāko rezultātu.

Otro vietu ieguva Krievijas sportiste Olga Te, kura netika galā ar 100 kilogramiem, bet pēdējā mēģinājumā centās pacelt 101 kilogramu.

Krievijas sportiste pacēla 95 kilogramus, bet Rumānijas svarcēlāja Florina Hulpana tika galā ar 94 kilogramiem.

Grūšanā Koha iesāka ar 112 kilogramiem, kas bija augstākais svars starp pārējām sportistēm. Koha bija veiksmīga šajā un arī pārējos mēģinājumos, kuros tika pacelti 115 un 119 kilogrami. 

Tikmēr Te tikai ar trešo mēģinājumu pacēla 114 kilogramus, kamēr Hulpana virs galvas uzgrūda 113 kilogramus.

Summā Koha pacēla 219 kilogramus, kamēr Te bija par desmit mazāk, bet rumāniete kopsummā iekrāja 207 kilogramus.

Pieaugušo konkurencē Koha šogad pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu, savukārt aprīlī viņa jau otro gadu pēc kārtas tika kronēta par Eiropas čempioni.

Aizpērn Koha planētas meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo pasaules čempionātā tikusi pie godalgas. Gadu vēlāk viņai, startējot jaunajā kategorijā līdz 59 kilogramiem, izdevās atkārtot panākumu un izcīnīt vēl vienu bronzas medaļu.

Turpat Bukarestē norisinās arī junioru pasaules čempionāts, kurā Latviju pārstāv Daniela Ivanova (līdz 59 kilogramiem), Ritvars Suharevs (81 kilograms) un Armands Mežinskis (89 kilogrami).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu