Marokas imperatoram bijis 1171 bērns. Cik daudz bērnus var radīt dzīves laikā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Iedomājieties, ka jums ir tik daudz bērnu, ka jūs varētu vadīt veselu rūpnīcu! Tā izskatījās Marokas imperatora Muleja Ismaila ģimene, kuram bijis 1171 bērns vai arī Čingishanam ar "ģimenes biznesu" nebūtu problēmu, jo bijuši simtiem pēcnācēju. Kā ir mūsdienu sabiedrībā, lēš portāls "Business Insider".

Sievietes var pavadīt apmēram pusi sava mūža, dzemdējot reizi gadā. Tāpēc saprotams, ka sievietēm var būt mazāk bērnu dzīves laikā nekā vīriešiem.

» "Es domāju, vai mums būs 11 no katra dzimuma." Lielbritānijas lielākā ģimene gaida 22. atvasi

Vienā pētījumā lēsts, ka sievietei dzīves laikā var būt apmēram 15 grūtniecības. Un atkarībā no tā, cik bērnu viņai piedzimst katrā grūtniecībā, sievietei varētu būt tikai ap 15-30 bērniem.

Bet "visauglīgākā māte, kāda jebkad ir bijusi", saskaņā ar Ginesa pasaules rekordiem, bija Feodora Vasiljeva 19. gadsimta Krievijā. Tiek teikts, ka viņa ir dzemdējusi 69 bērnus vairāk nekā 27 dzemdībās. Sievietei tas ir daudz. Bet tas ir tīrais nieks, salīdzinot, piemēram, ar Muleju Ismailu. Pēc ierakstiem, viņa harēmā bija 4 sievas un 500 sievietes.

Ir faktori, kurus pat imperators nevar kontrolēt. Vīrieša sperma kļūst mazāk "kustīga" un auglīga ar gadiem. Tas nozīmē, ka ar laiku samazinās viņa iespēja radīt bērnus. Pētījumi liecina, ka vīriešiem virs 50 gadiem ir par 38% mazāka iespēja apaugļot sievieti, salīdzinot ar vīriešiem līdz 30 gadu vecumam.

Ismails radīja lielāko daļu savu bērnu, būdams jauns. Tātad līdz 57 gadu vecumam viņam bija aptuveni 1171 bērns. Bet Ismails nav vienīgais cilvēks vēsturē ar "tonnām" pēcnācēju.

Tiek lēsts, ka Čingishanam, kurš ir slavens ar lielu teritoriju iekarošanu 13. gadsimta Āzijā, bija no 1000 līdz 2000 bērniem. Faktiski, izsekojot Y hromosomu veidus, zinātnieki lēš, ka mūsdienās līdz 16 miljoniem vīriešu, kuri dzīvo Nigērijas reģionos varētu būt viņa pēcnācēji.

» "Brīnums, kam pasaulē nav līdzīga!" Čehijā piedzimis bērns mātei, kurai iestājusies smadzeņu nāve

Bet vai kāds no šiem "iekarotājiem" patiešām bija sasniedzis cilvēciski maksimāli iespējamo? Izrādās, ka ierakstos par Ismailu ir bijuši tikai 32 viņa dzīves gadi. Kas nozīmē, ka viņam tiešām varēja būt simtiem vairāk bērnu. Ja salīdzina to ar vīriešiem modernākā laikā, tad "visproduktīvākajiem" tēviem šodien ir līdz aptuveni 200 bērniem.

Tas ir ne tuvu 1100 bērniem, un, iespējams, tā ir laba lieta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu