Video: "Draugi nenāca, ļoti kluss." Kaimiņiene dalās ar informāciju par Juglas dzīvoklī mirušo vīrieti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu māja Daugavgrīvas ielā. Ilustratīvs attēls.
Daudzdzīvokļu māja Daugavgrīvas ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Juglas dzīvoklī atrastais mirušais vīrietis bijis kluss un mierīgs. Rīgā viņš esot ieradies veidot karjeru, un viņa nāve esot bijusi negaidīta, 23. oktobrī vēstīja LNT raidījums "Degpunktā".

"Puisis tievs, garš, matains, mūžīgi skrituļdēlis zem paduses. Nedzēra, draugi nenāca, ļoti kluss," par mirušo raidījuma pastāstīja viņa kaimiņiene. Vīrietis dzīvokli esot īrējis, bijis noslēgts oficiāls īres līgums.

Dienā, kad uz mājokli saņemts izsaukums, gan atklājies, ka aizgājējs bijis nomainījis durvju atslēgu, tādēļ neatliekamajiem dienestiem tās nācies uzlauzt. Kad tas tika izdarīts, pavēries absolūti negaidīts skats - istabas bijušas pārbāztas ar pudelēm un burkām, kurās atradās nezināmas izcelsmes šķidrums, ziņots "Degpunktā".

Savukārt vienā no telpām bez dzīvības pazīmēm tika atrasts vīrietis. "Tur esot bijusi ventilācijas lūka aizlīmēta, pats esot apenēs un maiciņā sēdējis," stāstīja kaimiņiene.

Kodīgu un nepatīkamu smaku sieviete un citi kaimiņi sajutušu vairākas dienas, pirms vīrietis atrasts miris - tā bijusi jūtama jau kopš nedēļas sākuma. Taču kaimiņi to norakstīja uz dzīvokļos veiktajiem remontdarbiem.

"Četras diennakts bija tā smaka. Cik man teica saimnieki, viņš esot ar avīzēm aizlīmējis ventilāciju. Kaut kāda latviešu valodā zīmīte virtuvē esot bijusi, to paņēma policija," raidījumam klāstīja kaimiņiene. Kas bijis zīmītē, to viņa nemācēja teikt.

Jau vēstīts, ka 22. oktobrī ap plkst. 19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama kodīga smaka. Glābējiem ierodoties, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem atradās tobrīd nezināmas izcelsmes viela. Glābēji atrasto vielu savāca no dzīvokļa, ievietoja to tvertnēs un nogādāja ārpus ēkas. 

Tā kā dzīvoklī atradās cilvēks bez dzīvības pazīmēm, pirms ugunsdzēsēju ierašanās dzīvokli apsekoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri tagad veiks izmeklēšanu par nāves apstākļiem.

Vielas noteikšanai tika piesaistīti pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), un tika noskaidrots, ka atrastā viela bija sālsskābe. Izmantojot gāzes analizatoru, NBS kopā ar ugunsdzēsējiem pārbaudīja ēku, lai konstatētu sālsskābes koncentrāciju gaisā un to, vai iedzīvotāji var atgriezties savos dzīvokļos. Vielas koncentrācija gaisā netika konstatēta.

Glābšanas dienests no ēkas evakuēja 38 cilvēkus, kā arī organizēja sabiedriskā transporta piesaisti, kur evakuētajiem cilvēkiem uz laiku uzturēties. Iedzīvotāji dzīvokļos varēja atgriezties pirms pusnakts, bet darbi notikuma vietā tika pabeigti ap plkst. 0.30.

VP preses pārstāve Gita Gžibovska pastāstīja, ka policija ir noskaidrojusi bojāgājušā identitāti. Viņš ir gados jauns vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par krimināla rakstura pārkāpumiem. Iepriekš sodīts vien administratīvi par maznozīmīgu pārkāpumu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu