"Tur viņus laikam samala, kur gāžas ūdens lejup." Aculieciniece par Valkas pusē noslīkušajiem laivotājiem

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laiva Juglas ezera krastā.
Laiva Juglas ezera krastā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 9. novembrī, Valkas novadā, apgāžoties laivai, upē nolīkuši divi cilvēki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece. Raidījums "Degpunktā" atklāj detaļas par negadījumu.

Izsaukumu uz Valkas novada Vijciema pagastu glābēji saņēmuši ap plkst. 13.35.

Vienu no bojāgājušajiem jau pirms VUGD darbinieku ierašanās krastā izcēluši vietējie iedzīvotāji, bet pārmeklējot upi, glābēji atraduši arī otru noslīkušo.

Kāds aptuveni 30 gadus vecs vīrietis braucienā pa Vijas upi bija uzaicinājis līdzi 16 gadus vecu pusaudzi, un abi laivotāji devās makšķerēt. Par spīti ūdens drošajām vestēm, kas abiem bija mugurā, hidroelektrostacijas slūžu radītā straume izrādījusies pārāk spēcīga, lai cilvēki varētu noturēties virs ūdens. Vienā no upes platākajām vietām izbūvēta neliela hidroelektrostacija, kas atrodas netālu no pensionāres Vijas viensētas.

"Laikam braukuši makšķerēt. Un tur ļoti liela straume – pirms elektrostacijas. Laikam ierāva pa to straumi…un pāri tur, kur gāžas ūdens lejā, tur viņus laikam samala," raidījumam stāsta aculieciniece Vija.

Vīrietis un nepilngadīgais līdzbraucējs tikuši parauti zem ūdens. Pie Vijas tieši tajā brīdī ciemojies kāds kaimiņš, kurš negadījumu redzēja. Vīrietis nekavējoties sazvanījis ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, un pēc tam metās palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Vija apgalvo, ka viņas kaimiņam izdevās no ūdens izvilkt vecāko no laivotājiem. Jaunais vīrietis centās mirušo atdzīvināt, veicot sirds masāžu, taču, bija par vēlu. Tikmēr 16 gadu veco puisi bija aiznesusi straume, un viņš bija pazudis no redzesloka.

Ugunsdzēsēji pārmeklēja upi un atrada arī zēnu, kuru nodeva mediķiem, taču ārsti puisim vairs nespēja palīdzēt. Vija stāsta, ka nelielā upe ir viltīga, pa to braukt vajadzētu tikai pieredzējušiem ūdenssportistiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu