ES pilsoņiem, kuriem pēc "Brexit" nebūs likumīgas dzīvesvietas, draud deportācija (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Lielbritānija draud pēc "Brexit" deportēt Eiropas Savienības (ES) pilsoņus, kuri nebūs laikus nokārtojuši jaunu migrācijas statusu. Izņēmumi tiks pieļauti tikai ārkārtīgi retos gadījums, atsaucoties uz informētiem avotiem, raksta aģentūra "Reuters".

Britu valdība strādā pie jaunām vadlīnijām, kurās uzskaitīts pavisam neliels izņēmumu skaits. Tie attieksies, piemēram, uz cilvēkiem ar fizisku vai garīgu nespēju, kā arī bērniem, kuriem vecāku vainas dēļ nav nokārtots vajadzīgais statuss, aģentūrai norādīja cilvēki, kuri bija piedalījušies valdības brīfingā.

Lielbritānijas valdība grasās pielikt punktu ES pilsoņu privilēģijām migrācijas jautājumos. 

Valdības dati liecina, ka tikai nedaudz vairāk kā puse no Lielbritānijā dzīvojošajiem 3,5 miljoniem ES pilsoņu saņēmuši jauno migrācijas statusu.

Pašreiz spēkā esošais "Brexit" termiņš - 2020.gada 31.janvāris. Tomēr statusu būšot atļauts iegūt līdz 2020.gada beigām.

Šī gada 12.decembrī Lielbritānijā notiks parlamenta vēlēšanas. Ja pašlaik pie varas esošā konservatīvo valdība zaudēs, noteikumi varētu mainīties.

Pirms vairākiem mēnešiem britu valdība uzaicināja juristus, kuri strādā ar imigrācijas jautājumiem, lai iepazīstinātu ar plānotajām "Brexit" vadlīnijām. 

"Tur iezīmējās diezgan augsti standarti. Ar tādiem argumentiem kā "es aizmirsu" nepietiks," žurnālistiem atklāj viens no juristiem.

"Ja cilvēks nebūs pieteicies pirms norādītā termiņa, viņam nebūs likumīgas dzīvesvietas. Tādā gadījumā tiks uzsākts deportācijas process."

Līdz šim Lielbritānijas valdība solījusi darīt visu iespējamo, lai ES pilsoņi varētu palikt valstī pēc tās izstāšanās no ES. Taču politiķi bijuši izvairīgi, runājot par to, kas notiks pieteikšanās termiņa nokavēšanas gadījumā.

Lielbritānijas birokrātija bieži kritizēta par neelastību, kas rada bažas par tās spēju līdz 2020.gadam apkalpot visus statusa pieteikumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu