Atradusies filmas "Oļegs" operatoram piešķirtā "Lielā Kristapa" statuete (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Lielais Kristaps

Ir atradusies režisora Jura Kursieša filmas "Oļegs" operatoram Bogumilam Godfrejovam piešķirtā "Lielā Kristapa" statuete, kas bija pazudusi pēc apbalvošanas ceremonijas, informēja kinoteātra "Splendid Palace" pārstāve Laura Jansone.

Viņa klāstīja, ka 23.novembrī plkst.15 kinoteātrī notiks filmas "Oļegs" īpašais seanss, kā arī kopā ar filmas radošo komandu tiks šķetināta filmas operatoram piešķirtās "Lielais Kristaps" pazudušās statuetes lieta. Pēc pasākuma balva tiks nodota filmas režisoram.

Ne Jansone, ne arī nacionālās kino balvas "Lielā Kristapa" rīkotāji aģentūrai LETA nevēlējās atklāt, kādos apstākļos balva atrasta. Policijas iesaiste gan neesot bijusi nepieciešama.

Jau vēstīts, ka pazudusi režisora Kursieša filmas "Oļegs" operatoram Godfrejovam piešķirtā "Lielā Kristapa" statuete. Statuete redzēta neilgi pēc ceremonijas Versaļas zālē kinoteātrī "Splendid Palace" kopā ar divām citām filmai "Oļegs" piešķirtajām balvām.

Filmas "Oļegs" producente Alise Ģelze pastāstīja, ka filmas režisors bija nolicis trīs saņemtās statuetes uz galda redzamā vietā, kamēr sniedza intervijas medijiem. Pēc intervijām secināts, ka viena no statuetēm ir pazudusi.

Ģelze pauda cerību, ka vajadzības gadījumā nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" organizatori izveidos statuetes kopiju, lai varētu to nosūtīt filmas operatoram Godfrejovam, kura ieguldījums filmas veidošanā ir nenovērtējams.

Filmas producente pieļāva, ka tā, iespējams, nebija nejauša balvas paņemšana, norādot, ka tā ir arī diezgan smaga.

"Kaut kas tāds notiek pirmo reizi. Mēs ceram, ka cilvēks, kas statueti paņēmis, atdos to atpakaļ, lai varam nodot to īpašniekam," sacīja Ģelze.

Ziņots arī, ka nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonijā Kursieša filma saņēma balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, par labāko aktieris otrā plāna lomā atzīts Dāvids Ogrodņiks, savukārt labākā spēlfilmas operatora balvu piešķīra Godfrejovam.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma šogad ir ieguvusi režisora Jura Kursieša filma "Oļegs", par darbu kurā kā labākais apbalvots arī operators Bogumils Godfrejovs.

Īpašā žūrijas atzinība par oriģinālas vēsturiskās atmosfēras radīšanu uz ekrāna tika piešķirta filmai "1906", kuras režisors ir Gatis Šmits.

Savukārt kā labākais spēlfilmas režisors tika apbalvots Jānis Ābele par filmu "Jelgava ’94".

"Lielo Kristapu" kā labākā aktrise ieguva Kristīne Nevarauska par tēlojumu filmā "Nekas mūs neapturēs", labākā aktiera balvu ieguva Jēkabs Reinis par darbu seriālā "Sarkanais mežs", bet kā labākais aktieris otrā plāna lomā apbalvots Dāvids Ogrodņiks par darbu filmā "Oļegs".

Balvu kā labākā aktrise otrā plāna lomā ieguva Ieva Puķe par filmu "Jelgava ’94", turklāt šīs filmas galvenās lomas atveidotājs Bruno Bitenieks saņēma īpašo žūrijas atzinību par daudzsološu tēlojumu filmā kopā ar lielisku profesionālo aktieru ansambli.

Foto: Noslēdzies kino festivāls "Lielais Kristaps"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu