Spēlētāji, kas izvēlējās nepareizo amatu - kas ir visu laiku rezultatīvākie futbola vārtu vīri?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rožerio Seni
Rožerio Seni Foto: Instagram/ oficialrogerioceni

Futbolā ir ierasts, ka vārtsargi atbild par savu vārtu drošību nevis pretinieku apdraudēšanu. Tiesa, kā jau visur, arī futbolā ir izņēmumi. Šie vārtu vīri savas karjeras laikā ir bijuši pat ļoti rezultatīvi.

1. Rožerio Seni

Ārzemju mediji šo spēlētāju ir nodēvējuši arī par vārtsargu Lionelu Mesi.

Šis brazīliešu vārtsargs savā 23 gadu karjerā "San Paulo" kluba rindās pamanījās izcelties ar 131 vārtu guvumu, kas ir absolūts rekords starp rezultatīvākajiem futbola vārtu vīriem. Laika periodā no 2005.-2007. gadam brazīlietis savus amata brāļus pamanījās pārspēt veselas 47 reizes.

Video: Rožerio Seni karjeras skaistākie vārtu guvumi

2. Hosē Luiss Čilavērs

Hat-trick jeb trīs vārtu guvumi vienā spēlē nav viegli izpildāms uzdevums. Pat daudzi laukuma spēlētāji nav spējuši savas profesionālās karjeras rezumē atzīmēt šādu notikumu. Paragvajiešu vārtsargam Hosē Luisam Čilavēram to izdevās izdarīt 1999. gadā, spēlē pret Argentīnas klubu "Ferro Carrill".

Lai gan visi trīs vārtu guvumi nāca no 11 metru soda sitiena atzīmes, tas tik un tā ir neticams fakts, jo nevienam citam vārtu vīram savu kolēģi nav izdevies pārspēt trīs reizes viena mača ietvaros. Čilavērs ar 67 vārtiem karjeras laikā ieņem otro vietu starp visu laiku rezultatīvākajiem futbola vārtsargiem.

Video: Hosē Luisa Čilavēra vārtu guvumi

3. Horhe Kamposs

Ekstravagantais meksikāņu vārtsargs daudzu fanu atmiņā palika ar saviem neierasti spilgtajiem spēļu krekliem, bet viņam savas karjeras laikā izdevās gūt arī 46 vārtus. 

Reiz viņš savam klubam pieprasīja, lai viņu izmantotu kā priekšējās līnijas spēlētāju un viņam uzbrucēja pozīcijā izdevās gūt pat 14 vārtus. Meksikāņu vārtu vīra slavenākais gols pavisam noteikti ir viņa "šķērīte" "Atlante" komandas sastāvā

Video: Kamposa "šķērītes" gols

4. Dimitars Ivankovs

Šis bulgāru vārtsargs bija ne tikai lielisks savu tiešo pienākumu pildītājs, bet spēja visnotaļ regulāri sarūgtināt arī pretinieku vārtu vīrus.

Bulgāra viens no spilgtākajiem mirkļiem ir spēle, kad Turcijas kluba "Bursaspor" rindās vārtsargs spēles 95. minūtē realizēja uzvaru nesošo soda sitienu pret "Fenerbahçe".

2008. gada Turcijas kausa finālā Ivankovs savam klubam "Kayserispor" palīdzēja izcīnīt uzvaru pēcspēles sitienu sērijā. Vārtsargs atvairīja 3 pretinieku sitienus un pats divas reizes pārspēja amata brāli pretinieku pusē.

piezīme - Ivankova vārtu guvums ir redzams video piektās minūtes piektajā sekundē

Video: "Bursaspor" - "Fenerbahçe" spēles spilgtākie momenti

5. Rene Iguita

Bijušais Kolumbijas izlases vārtsargs interneta vidē ir vairāk pazīstams ar to kā viņš akrobātiskā veidā atvairīja bumbu, izmantojot savus papēžus. Neskatoties uz to, ka šī epizode bija pēc svilpes, tas tik un tā ir iespaidīgs veids kā atvairīt bumbu.

Bet vārtsargam savas karjeras gaitā izdevās iesist arī 41 golu.

Video: Rene Iguata vārtu guvumi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu