Jauna informācija par 34 suņiem, kurus atrada baisos apstākļos Kandavā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no kādas mājas Kandavas novada Cēres pagastā izņēma 34 suņus, kas turēti baisos apstākļos līdzās jau satrūdējušam dzīvnieka līķim. Vairāki suņi ir apzīmēti ar mikročipu un divi suņi ir arī reģistrēti Lauksaimniecības datu centra vienotajā mājdzīvnieku reģistrā. Portāls "Apollo" sazinājās ar PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāju Ilzi Meisteri un dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāju Astrīdu Kārkliņu, lai noskaidrotu, kā suņiem sokas.

"Pēc tam, kad PVD no kādām mājām Kandavas novadā izņēma 34 suņus un aicināja atsaukties pēdējā laikā pazudušu suņu saimniekus, dienestā ir saņemti 47 telefona zvani par pazudušiem 50 suņiem," portālam "Apollo" atklāj Meistere.

Meistere norāda, ka trīs suņu īpašnieki, kuri bija reģistrējuši  savus  suņus Lauksaimniecības datu centra  datu bāzē, bija suņus atsavinājuši, bet nebija veikta suņu pārreģistrācija uz jaunajiem īpašniekiem, savukārt viena suņa īpašnieks,  pēc suņa apzīmēšanas datiem (čipa), kurus PVD publicēja, identificēja savu kādreiz atsavināto suni.

"PVD atgādina, ka sunim jābūt apzīmētam (čipētam) un čipam obligāti reģistrētam Lauksaimniecības datu centra vienotajā mājas (istabas) dzīvnieku reģistrā. Ja suns ir pazudis, suņa īpašnieks šajā reģistrā var fiksēt pazušanas faktu, tādējādi palielinot izredzes, ka pazudušo dzīvnieku atpazīs dzīvnieku patversmes vai kontrolējošās iestādes."

"Jāpiebilst, ka lielākā daļa zvanītāju nebija veikuši attiecīgu atzīmi LDC reģistrā," atklāj PVD.

Suņi atradušies netīrībā, dubļos, aukstumā, bez iespējas patverties no lietus un vēja, bez piekļuves dzeramajam ūdenim un bez atbilstošas barības. Inspekcijas laikā konstatēts arī jau daļēji mumificējies dzīvnieka līķis.

Izņemtie dzīvnieki nogādāti dzīvnieku patversmē, ar kuru Nodrošinājuma valsts aģentūrai noslēgts līgums par administratīvā pārkāpuma lietas ietvaros izņemtu dzīvnieku izmitināšanu.

Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa portālam "Apollo" norāda, ka suņi ir veselīgi, neskatoties uz apstākļiem, kādos tikuši atrasti. Suņi ir arī labi socializēti. Netiek izslēgts, ka tas ir tieši tāpēc, ka dzīvnieki dzīvojuši citviet un novietnē Kandavas pusē nonākuši nelikumīgi.

Pašlaik viss nepieciešamais dzīvniekiem ir sagādāts, taču tālākais būs atkarīgs no tā, kāds lēmums tiks pieņemts PVD sāktajā administratīvajā lietā. Daļa no izņemtajiem dzīvniekiem ir kucēni, kas prasa īpašas rūpes, un viņiem, pēc patversmes vadītājas teiktā, ēdināšana tiek nodrošināta četras reizes dienā.

PVD aicina atsaukties suņu īpašniekus, kuriem pēdējā laikā ir pazuduši suņi.

Lai atgūtu dzīvniekus, nepieciešama mājdzīvnieka pase vai vakcinācijas apliecība, kurā ir norādīts suņa mikročipa numurs, fotogrāfija ar pazudušo suni vai citi suņa piederību apliecinoši dokumenti.

Iedzīvotāji aicināti sazināties ar PVD Veterināro objektu uzraudzības daļu pa telefonu 67095262 vai 63713920.

Pārkāpums konstatēts sadarbībā ar Valsts policiju (VP) un Pašvaldības policiju. VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā aģentūrai LETA apstiprināja, ka par notikušo sākts kriminālprocess.

Informācija ziedojumiem dzīvnieku patversmei "Labās mājas":

•    Piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006687 un noziedojot 1,42 EUR (+PVN).

•    Veicot ziedojumu uz PayPal kontu – paypal@patversme.lv

•    Veicot pārskaitījumu ar kredītkarti vai  internetbankas palīdzību

Patversmei nenoderīgas lietas:

•   Jakas, bikses, svārki, krekliņi u.c

•   Mēteļi

•   Paklāji

•   Spilveni

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu