"Sharks" atlaiž galveno treneri Deboru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pīters Debors
Pīters Debors Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Sanhosē "Sharks", trešdien atlaidusi galveno treneri Pīteru Deboru, kura vietu ieņems viņa asistents Bobs Bauners, vēsta NHL.

Debora vietas izpildītājs Bauners jau iepriekš strādāja Sanhosē, kad no 2015. līdz 2017.gadam bija nesen atlaistā speciālista palīgs. Bauners šosezon atgriezās "Sharks" sistēmā, bet iepriekšējos divus gadus viņš bija Floridas "Panthers" stūrmanis.

Sanhosē komanda zaudējusi pēdējās piecās spēlēs, kā rezultātā amatu zaudējis ne tikai Debors, bet arī viņa asistenti Stīvs Spots un Deivs Bars, kā arī vārtsargu treneris Juhans Hēdberjs. Trenera asistenti turpmāk būs Rojs Somers un Maiks Riči, savukārt vārtsargus trenēs šajā klubā ilgus gadus pavadījušais Jevgēņijs Nabokovs.

"Nekad nav viegli veikt izmaiņas, ja pagātnē bijuši labi rezultāti, tomēr mēs ticam, ka komanda ir spējīga uz ko vairāk, tāpēc mums ir nepieciešamas jaunas vēsmas," teica kluba ģenerālmenedžeris Dags Vilsons. "Gan komanda, gan spēlētāji šosezon nav attaisnojuši uz sevis liktās cerības, tāpat arī mūsu sniegums nav bijis stabils."

"Jaunie speciālisti ir labi pazīstami ar spēlētājiem, tāpēc domājam, ka šīs izmaiņas dos komandai jaunu sākumu."

Debors par "Sharks" treneri kļuva 2015.gada 28.maijā un jau pirmajā sezonā aizveda klubu līdz Stenlija kausa finālam, kurā sešās spēlēs tika atzīts Pitsburgas "Penguins" pārākums. Speciālists šajā laika posmā ar komandu paspēja izcīnīt 198 uzvaras, 129 reizes zaudēja, bet vēl 34 spēlēs neveiksme piedzīvota papildlaikā vai "bullīšos".

Visās piecās sezonas Debors spēja komandu aizvest līdz izslēgšanas spēlēm, bet kopumā trenera karjerā, viņš 12 gados izcīnījis 415 uzvaras, aizvadot 855 mačus. Iepriekš viņš vadījis arī "Panthers" un Ņūdžersijas "Devils", ar kuru 2012.gadā izdevās iekļūt Stenlija kausa finālā, tomēr arī toreiz viņa vadītā komanda sešās spēlēs piedzīvoja zaudējumu.

Tikmēr Bauners divās sezonās pie Floridas komandas stūres izcīnīja 80 uzvaras, 62 cieta zaudējumu un vēl 22 reizēs neveiksmi piedzīvoja pēc pamatlaika beigām. Nevienā no šīm sezonām "Panthers" nespēja sasniegt "play off".

Šī bija jau piektā komanda šosezon, kas atlaidusi galveno treneri. Iepriekš amatu rasisma skandāla dēļ zaudēja Kalgari "Flames" speciālists Bils Pīters, otrdien Dalasas "Stars" atbrīvoja Džimu Montgomeriju, decembra sākumā Džons Hainss atstāja "Devils" komandu, bet Toronto "Maple Leafs" novembra nogalē šķīrās no pieredzējušā Maika Bebkoka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu