Sieviete, kura apprecēja pati sevi, atklāti par "kopdzīvi" ar sevi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

40 gadus vecā Sofija Tannere no Braitonas gadiem ilgi bija centusies atrast savu "sapņu princi", ar kuru iestūrēt laulības ostā. Tomēr, kad meklējumi divus garus gadu desmitus nevedās un sagādāja vienu pārdzīvojumu pēc otra, sieviete nolēma šim sapnim atmest ar roku. Pie tam tas tika izdarīts īpaši grandiozā veidā - 2016. gadā viņa apprecēja pati sevi. Sofija par savu laulību dzīvi atbild medijam "Vice" uz desmit jautājumiem, kurus jebkurš viņai būtu gribējis pajautāt.

Ko nozīmē "sologāmija"?

Sevis apprecēšana ir sevis mīlēšanas izpausme un tas nozīmē, ka tu esi atbildīgs par savu laimi visu atlikušo dzīvi. Mūsdienu pasaulē ir pieņemts, ka būt vientuļam nav normāla attiecību forma, bet tas ir pilnīgi normāli.

Kā izskatījās tava kāzu ceremonija?

Kāzas bija iespaidīgas!

Man bija 15 līgavas māsas, kuras bija ģērbtas krāsainās kleitās, un mēs visas maršējām pa ieliņām, dejojot pie Kendrika Lamāra dziesmas "I Love Myself".

Mans tētis mani pavadīja līdz altāram un labs draugs bija pārģērbies par pāvestu. Viņš vadīja ceremoniju un pieņēma manu zvērestu. Es pati biju sev uztaisījusi gredzenu.

Kāda bija tava kāzu nakts?

Man bija ballīte manās mājās - ar viesiem dzērām sarkanvīnu un spēlējām "Twister". Mēs ballējāmies līdz rītausmai. Nekas seksuāls nenotika manā kāzu naktī.

Kā tu sevi bildināji?

Es sevi bildināju gultā. Es tikko biju palikusi viena pēc tiešām smagas šķiršanās.

Es dzīvē vienmēr biju nostādījusi partnerus sev pirmajā vietā, aizmirstot par sevi, un viņu noskaņojums vienmēr bija ietekmējis manu. 

Tātad es gulēju gultā un pēkšņi caur logu uzspīdēja saule un tajā mirklī es sapratu, ka beidzot es esmu pati sev un es atkal varu būt priecīga.

Un tad es sāku domāt, vai es varu kaut kā nosvinēt šo mirkli. Es neteicu - "Sofij, vai tu mani precēsi?" -, bet es vienkārši sapratu, ka es gribu apprecēt sevi.

Vai tu kādreiz šķirsies no sevis?

Nē, nekādā gadījumā, jo es esmu sev apsolījusi mīlestību un rūpes līdz nāvei. Šķiršanās būtu tikai un vienīgi tad, ja es izdarītu pašnāvību.

Vai tu kādreiz sev sūti kailfoto?

Šo man vēl neviens nebija jautājis. Es nesūtu sev savus kailfoto, bet es mēdzu stāvēt kaila pie spoguļa, kas varētu skaitīties kā "nudes".

Kāda ir negatīvā puse, neesot tradicionālās attiecībās?

Kad tu esi pats par sevi, cilvēki vienmēr cenšas tevi iepazīstināt ar kādu vai pat piespiež tikties ar kādu. Vienmēr ir šie jautājumi: "Kāpēc tev nav attiecību? Bet tu izskaties tik labi, es nesaprotu!"

Es saprotu, ka sabiedrība daļēji nevar pieņemt, ka tā bijusi mana izvēle, bet tad es vienmēr atbildu, ka man ir attiecības, ka esmu apprecējusi pati sevi un esmu ļoti laimīga.

Vai tu esi narcistiska?

Grūti tā teikt, jo narcisi pārsvarā ir ļoti sevis tendēti un viņiem rūp, ko par viņiem domā, viņi ir ļoti skaudīgi. Sevis mīlēšana ir kaut kas pretējs tam. Sevis mīlēšana nozīmē, ka tu esi sevi pieņēmis, līdz ar to tev ir vairāk mīlestības un dāsnuma, ko sniegt citiem.

Varbūt vienīgā narcistiskā izpausme bija svinību rīkošana, jo es gribēju to nosvinēt ar savu ģimeni un draugiem, bet galu galā precību mērķis nebija narcistisks.

Vai tev kādreiz ir vientuļi?

Labs jautājums.

Es domāju, ka sabiedrībai kā tādai ir masīvas problēmas ar vientulību. Pasaulē ir neskaitāmi pensionāri, kuri sēž aiz aizvērtām durvīm un nedēļām nevienu nesatiek. Neskaitāmi tīņi, kuri ir vientuļi, jo sociālie mediji viņiem liek justies nederīgiem. Ir precējušies pāri, kuri jūtas vientuļi, jo viņi nesaprot viens otru.

Kas tev ir sakāms cilvēkiem, kuri tevi sauc par traku?

Es saprotu, ka viss, kas ir mazliet atšķirīgs no ierastā, liek cilvēkiem brīnīties un attiekties negatīvi. Vislabākais veids, kā es pret to varu cīnīties, ir jokot un smaidīt par to, cerot, ka tas ieviesīs pārmaiņas.

Es turpinu smieties un ir labi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu