Bezpalīdzīgā stāvoklī purva biezoknī... Policija atklāj detaļas par Ziemassvētkos atrasto jaunieti Igaunijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, ap pulksten 9.40, divi brīvprātīgie atrada 23 gadus veco Kerolinu purvā, kuru meklēja pa visu Igauniju kopš 19. decembra. Sīkāku informāciju medijam "Postimees" atklāj policijas preses pārstāve Marianna Ubaleta.

Kerolina sadzirdējusi brīvprātīgo saucienus un sākusi saukt pēc palīdzības. 23 gadus vecajai meitenei bija hipotermija, un policijai ir pamats uzskatīt, ka viņa purvā pavadīja vairāk nekā dienu, taču precīzs laiks vēl nav zināms. Visi apstākļi, kas saistīti ar viņas pazušanu, ir konstatēti.

"Kerolina bija purvā bezpalīdzīgā stāvoklī ārkārtīgi neizbraucamā vietā, kuras dēļ operatīvie spēki viņu nevarēja sasniegt pa sauszemi. Visa glābšanas operācija, lai glābtu Kerolinu no purva, ilga apmēram divas stundas, tika iesaistīts Policijas departaments un ātrā palīdzība," norādīja pārstāve.

"Šobrīd ziemas laikā, dodoties dabā, jums jāpārliecinās, vai tālruņa akumulators ir izturīgs pret aukstumu. Apģērbam un apaviem jābūt siltiem. Tikai šādā veidā jūs varat būt pārliecināts, ka, apmaldoties vai kādā citā veidā nonākot bezpalīdzīgā stāvoklī, jūs varat sagaidīt palīdzību," viņa piebilda.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka atradām Kerolinu. Sešu dienu meklēšanas laikā mēs pārbaudījām informāciju par iespējamām Kerolinas atrašanās vietām, apskatījām arī ierakstus no novērošanas kamerām un apmeklējām zupas virtuves. Mēs esam pateicīgi visiem brīvprātīgajiem, kuri daudz palīdzēja meklēšanā," pateicās policijas pārstāve.

Jau ziņots, ka 19. decembrī 23 gadus vecā Kerolina izgāja no savām mājām un neatgriezās. Viņas tuvinieki 20. decembrī vērsās pie varasiestādēm, atzīmējot, ka ar meiteni nav iespējams sazināties. Policija pēc sarunām ar radiniekiem pārbaudīja vietas, kur viņa varētu atrasties.

"Tika pārbaudīta Kerolinas mājas apkārtne - gan purvs, gan pilsētas ielas. Papildu informācija tika savākta arī no vietējiem iedzīvotājiem, tika pārbaudītas pamestas teritorijas pilsētā. Meklēšanā tika iesaistīts policijas suns," 22. decembra vakarā sacīja galvenais meklēšanas operācijas virsnieks Rāvo Järva.

Tāpat 22. decembrī policija ziņoja, ka no novērošanas kameras ir pieejama fotogrāfija, kurā redzams, ka 19. decembrī ap plkst. 10 Kerolina pastaigājās pa Rebas ielu, taču nebija zināms, kur viņa devās vēlāk.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu