Medijs: Briedis ar Dortikosu supersērijas finālu aizvadīs Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu notiks 21. martā Latvijas galvaspilsētā Rīgā, ziņo portāls "TVNET".

Kā vēsta TVNET Brieža menedžeris Raimonds Zeps šādu informāciju neesot apstiprinājis, nedz arī noliedzis. Tuvākajās dienās par cīņas norises vietu un datumu paziņos arī supersērijas organizatori.

Vēl novembra beigās organizatori izskatījuši trīs variantus fināla cīņa norises vietai - Latviju, Krieviju un Saūda Arābiju. Kā noskaidrojis medijs, par cīņas norises vietu izvēlēta Rīga.

Briedis, kurš 13. janvārī svinēs 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

Tikmēr 33 gadus vecais Kubas bokseris Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti.

Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Ažiotāža bija sacelta par to, ka Briedis otrajā raundā pēc poļa sitiena pa viņa pakausi pakausi, atbildēja ar spēcīgu sitienu ar elkoni, kas arī, protams, boksā nav atļauts. 

Par abu cīkstoņu rupjību pēc cīņas izteicās arī supersērijas rīkotājs Kaule Zauerlands: "Jau pirms misēkļa ar zvanu bija divas situācijas, kurās abi bokseri bija pelnījuši sodu. Glovackis pēc Brieža sitiena ar elkoni vēlāk tiesnesim teica, ka viņš var turpināt cīņu, un to arī viņi darīja. Abi bokseri veica paņēmienus, par kuriem es dotu sodus. Brieža elkonis, manuprāt, pat varēja saņemt divus soda punktus."

Uzreiz pēc cīņas Galovacka nometne iesniedza protestu WBO, kuru organizācija arī apmierināja, nosakot termiņu, kurā latviešu bokserim oficiāli savam oponentam jāpiedāvā revanša cīņa.

Pēc minētās cīņas WBO josta nonāca Brieža īpašumā, taču vēlāk tituls tika atņemts, jo viņš polim WBO noteiktajā termiņā nepiedāvāja iespēju revanša cīņai. Šāds lēmums tika pieņemts, jo tādā gadījumā nebūtu iespējams īstenot cīņu ar Dortikosu.

Sagaidāms, ka Briedis un Dortikoss cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu, kā arī supersērijas uzvarētāja titulu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu