Rosina piemērot piespiedu darbu vīrietim Latgalē, kurš iesaistījies krāpšanas shēmā no Lielbritānijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daugavpils prokuratūra rosinājusi tiesai piemērot piespiedu darbu kādam vīrietim, kurš apmaiņā pret atlīdzību piekritis Lielbritānijā izkrāptu naudu pārskaitīt uz savu kontu.

Saskaņā ar apsūdzību, 2014. gada augustā Krāslavā apsūdzētais ar kādu līdz šim nenoskaidrotu personu vienojies kopīgi legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tiks izkrāpti no Lielbritānijā dzīvojošo personu kontiem, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Apsūdzētais piekrita, ka izkrāptie naudas līdzekļi tiks pārskaitīti uz viņa kontu, viņš tos izņems un nodos tālāk. Par šīm darbībām apsūdzētajam bijusi apsolīta atlīdzība.

2014.gada septembrī apsūdzētais uz kontu saņēma no ārvalsts pilsones izkrāptus 3592 eiro. Vīrietis no konta izņēma 3550 eiro un nodeva kriminālprocesā nenoskaidrotai personai. Par atlīdzību viņš saņēma 300 eiro skaidrā naudā un kontā atlikušos naudas līdzekļus.

Prokurors uzskata, ka apsūdzētajam piemērojamas 200 stundas piespiedu darba. Apsūdzētais vainu atzinis un sodam piekritis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu