"Mēs to dzirdējām un tagad es skatos uz liesmām." Publiskoti zvani glābšanas dienestiem pēc avārijas, kurā dzīvību zaudēja Braients

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosas Ugunsdzēsības dienests pirmdien, 3. februārī, publiskojis zvanu ierakstus, ko neatliekamie dienesti saņēma pēc helikoptera avārijas, kurā dzīvību zaudēja basketbolists Kobe Braients, viņa meita Džianna un vēl septiņi cilvēki, ziņo raidsabiedrība CNN.

Zvanītāji aprakstīja, ka dzirdējuši sprādzienu un redzējuši liesmas.

"Tas man pārlidoja pār galvu," sacīja viens zvanītājs. "Tas ir biezos mākoņos. Es dzirdēju plīstošu skaņu un tad tas uzreiz apstājās."

Cits zvanītājs helikopteru neredzēja, bet dzirdēja avāriju.

"Es eju pa taku, es varēju dzirdēt lidmašīnu. Man šķiet, tā bija mākoņos," dispečeram stāstīja zvanītājs. "Mēs to nevarējām ieraudzīt, un tad mēs dzirdējām blīkšķi un baisu skaņu, un es varēju saskatīt liesmas."

Zvanītāji, kas atradās tālāk no avārijas vietas, sacīja, ka redz liesmu apņemtu kalnu.

"Kalnā ietriecās helikopters. Mēs to dzirdējām un tagad es skatos uz liesmās. Mēs tagad skatāmies uz liesmām kalnā," sacīja zvanītājs.

Visu bojāgājušo mirstīgās atliekas ir atdotas tuviniekiem. Tiesu medicīnas eksperts noteicis, ka visu upuru nāves iemesls bija trieciena rezultātā gūta trauma. Nāves cēlonis bija negadījums, secinājis eksperts.

Kā vēstīts, 26. janvārī helikoptera avārijā dzīvību zaudēja Kobe Braients, viņa meita 13 gadīgā meita Džianna, 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli viņa 46 gadus vecā sieva Kerija, un viena no viņu divām meitām - 14 gadīgā Alisa, kura spēlēja basketbolu vienā komandā ar Džiannu.

Helikopterā atradās vēl viena Džiannas komandasbiedrene - 13 gadīgā Peitona Čestere un viņas māte Sāra Čestere, kurai bija 45 gadi. Astotā pasažiere bija 38 gadus vecā Kristīna Mauzere - Hārboras Dienas skolas basketbola trenere Ņūportbīčā, kur mācījās Braienta meita. Dzīvību zaudēja arī 50 gadus vecais pilots Ara Zobajans.

Helikopters bija ceļā uz basketbola spēli Mambas akadēmijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu