“Sudden Lights” koncerttūrē uzstāsies īpašais viesis - dziedātāja Elizabete Gaile

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

“Sudden Lights” Latvijas koncertu tūres “Vislabāk ir tur, kur manis nav” īpašais viesis - dziedātāja un skaistās balss īpašniece Elizabete Gaile. Koncertiem plašāku un lielāku skanējumu piešķirs četri dažādi kori no koncertu tūres pilsētām – Valmieras, Alūksnes, Liepājas un Rīgas.

“Ar Elizabeti nejauši satikāmies kādā pasākumā, kurā uzstājāmies gan mēs, gan viņa. Mēs visi bijām patīkami pārsteigti, izdzirdot viņas interesanto balss tembru dzīvajā izpildījumā. Sekojām līdzi viņas muzikālajām darbībām arī vēlāk, un šķita, ka tieši Elizabete būtu ļoti foršs paplašinājums mūsu koncertiem. Esam ļoti priecīgi, ka viņa būs kopā ar mums visos tūres koncertos,” stāsta grupas “Sudden Lights” basģitārists Kārlis Vārtiņš.

''Esmu priecīga būt īpašais viesis “Sudden Lights” pirmajā lielajā tūrē. Puišu muzikālajai darbībai es sekoju līdzi jau sen, un man ir patiess prieks būt daļai no viņu lielā notikuma. Ticu, ka šie būs četri skaisti vakari dažādās Latvijas pilsētās un pavisam noteikti tā būs lieliska pieredze, '' atklāj dziedātāja Elizabete Gaile, kas iesāks katra koncertvakara skanējumu.

Grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis stāsta par ideju koncertu tūres ietvaros sadarboties ar dažādiem koriem: “Mums kā bijušajiem koristiem viens no skaistākajiem dzīves piedzīvojumiem ir bijis Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki, kuros esam piedalījušies, dziedot dažādos kolektīvos. Tāpēc, veidojot koncertu programmu, mums radās vēlme daļu no tās īpašās Dziesmu svētku sajūtas atvest uz mūsu koncertiem. Nekas nav skaistāks par kopīgu dziedāšanu. Tāpēc katrā koncerttūres pieturvietā mums kā īpašie viesi pievienosies arī kāds vietējais koris. Mums pašiem būs ļoti interesanti dzirdēt, kā mūsu dziesmas skanēs kora izpildījumā.”

Pirmā pieturvieta, ar kuru tiks atklāta koncerttūre “Vislabāk ir tur, kur manis nav” ir “Valmieras Kultūras centrs”, kur 21. februāra vakarā koncertu papildinās jauniešu koris “Skan” diriģentes Irēnas Zelčas vadībā. 28. februārī Liepājā K/N “Wiktorija” grupai pievienosies jauktais koris “LAIKS” mākslinieciskās vadītājas un diriģentes Ilzes Balodes vadībā un 7. martā “Alūksnes Kultūras centrā” koncertu papildinās E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jauniešu koris diriģentes Inas Perevertailo vadībā.

Koncertu tūres noslēguma lielkoncerts izskanēs 20. marta vakarā Hanzas Peronā, kura muzikālo skanējumu bagātinās VEF Kultūras pils jauktais koris “Jasmīnas koris” mākslinieciskās vadītājas un diriģentes Agitas Ikaunieces-Rimšēvicas vadībā. Noslēguma lielkoncertā ir gaidāmi arī citi mūzikāli pārsteigumi.

Biļetes pieejamas aula.lv un suddenlights.lv, kā arī “Valmieras Kultūras centra” un “Alūksnes Kultūras centra” kasēs.

''Elizabete Gaile ir dziedātāja un dziesmu autore. Absolvējot Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu, iemīlēja kompozīciju un sāka rakstīt savas dziesmas, kuras tagad jau ir dzirdamas radio stacijās. 2019. gads ir bijis līdz šim nozīmīgākais gads mūzikā, jo tika laists klajā debijas minialbums ‘’Kas aiz krūtīm sēž’’ un dziedātāja piedzīvoja savu debiju uz lielās skatuves festivālā ‘’Bauska TASTE’’.

Grupa “Sudden Lights” ir dibināta 2012. gadā, satiekoties Andrejam Reinim Zitmanim un Mārtiņam Matīsam Zemītim, kas kopā mācījās mūzikas skolā. Grupas pašreizējais sastāvs izveidojās tikai 2014. gadā, kad

pievienojās Andreja brālis Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš. Grupa ir sevi pierādījusi uz dažādām gan mazākām, gan lielākām skatuvēm un ir izdevusi debijas albumu “Priekšpilsētas” (2017) un albumu “Vislabāk ir tur, kur manis nav” (2019), kā arī vairākus singlus no abiem albumiem, kas atskaņoti Latvijas lielākajās radio stacijās. 2018. gada februārī grupas dziesma “Just Fine” ieguva otro vietu televīzijas šovā “LTV Supernova” un kļuva par mēneša straumētāko dziesmu Latvijā. 2018. gada vasarā “Sudden Lights” uzstājās tūkstošu klausītāju priekšā, iesildot grupu “Prāta Vētra”.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu