Vai atceries no baisajiem apstākļiem Kandavas pusē izņemtos suņus? Ieskaties, varbūt tieši tu vari sniegt mājas!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raksta turpinājums
Suns Milagro
Suns Milagro Foto: Dzīvnieku patversme "Labās mājas"

2019. gada nogalē Kandavas novada Cēres pagastā tika atrasti 34 suņi, kuri dzīvoja briesmīgos apstākļos. Kā vēlāk izrādījās, vairāki suņi, iespējams, tikuši nozagti to īpašniekiem. Pārtikas veterinārais dienests (PVD) toreiz nogādāja suņukus dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Vairāki ķepaiņi pašlaik ilgojas pēc savas ģimenes. Ieskaties, varbūt tieši tu esi īstais cilvēks! 

Lielākā daļa cilvēku kaut reizi ir atvēruši mājdzīvnieku sadaļu kādā no interneta sludinājumu portāliem. Tur ikvienam interesentam paveras plašs piedāvājuma klāsts ar dažādākajiem kaķiem un suņiem, kuri tiek tirgoti par ļoti atšķirīgām summām, sākot no viena centa līdz pat vairākiem simtiem eiro.

Nereti pat tiek tirgoti arī dažādi par šķirnes dzīvniekiem uzdoti kaķēni un kucēni. Jā, cena ir zemāka un cilvēks, izvēloties savu nākamo mājas mīluli, bieži vien neaizdomājas, kas slēpjas aiz šī āķa. Ātra un dzīvnieku labturības prasībām neatbilstoša kaķu un suņu pavairošana ir kļuvusi par izplatītu peļņas avotu.

Tieši šādiem mērķiem Kandavas novada Cēres pagastā tika turēti un drausmīgos apstākļos pavairoti dažādi, par šķirnes suņiem uzdoti dzīvnieki.

Tā 2019. gada decembrī dzīvnieku patversmē "Labās mājas" nokļuva 34 suņi - pārsvarā takšveidīgie un vācu aitu suņu tipa dzīvnieki. Kopā tika turēti dažāda vecuma gan nesterilizēti suņi, gan grūsnas kucītes. Daži no suņiem bija čipēti un reģistrēti Lauksaimniecības datu centra datu bāzē, kā arī kāda audzētāja atpazina vienu no savulaik uz mājām atdotajiem kucēniem.

Izdzirot par šo notikumu, dzīvnieku patversmē "Labās mājas" vērsās ne viens vien nelaimīgs suņa īpašnieks, lai uzzinātu, vai starp konfiscētajiem zvēriem nav arī viņu bez pēdām pazudušais mīlulis. Tas liek aizdomāties par to, cik daudzi dzīvnieki šādos apstākļos varētu būt nokļuvuši negodprātīgā ceļā.

Tagad šo suņu dzīve ir iegriezusies laimīgākās sliedēs un daži no četrkājainajiem draugiem jau bauda dzīvi pie jauniem, gādīgiem saimniekiem. Tomēr patversmē vēl aizvien uzturas daudzi no šīs audzētavas izņemtie suņi, kuri meklē savas īstās mājas un ir gatavi kļūt par uzticīgiem kompanjoniem.

Piedāvājam iepazīties ar Milagro, Larsu, Netu un Dakotu.

Raksta turpinājums
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu