VID ēka marta pirmajā darbadienā ir apmeklētāju pilna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VID ēka. Ilustratīvs attēls.
VID ēka. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdz pirmdienas, 2. marta, pusdienlaikam, gada ienākumu deklarācijas iesnieguši jau aptuveni 200 000 cilvēku, no kuriem liela daļa to izvēlējušies darīt klātienē, vēsta "TV3 Ziņas".

Deklarācijas iesniegušo skaits ir par 10-18% augstāks nekā iepriekšējos gadus, "TV3 Ziņas" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID iedzīvotājus aicina deklarācijas iesniegt tiešsaistē, bet, neskatoties uz to, pirmdienā dienesta ēka bija pilna ar apmeklētājiem, vēsta "TV3 Ziņas".

1. martā sākas trīs mēnešu posms, kad deklarācijas jāiesniedz tiem, kam tas jādara obligāti, savukārt pārējie iedzīvotāji to var izdarīt turpmāko trīs gadu laikā.

VID arī aicina nesniegt deklarācijas tieši marta pirmajās dienās, jo gadījumā, ja sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties neadekvāti liels lietotāju skaits, tās darbība var tikt apgrūtināta un deklarācijas iesniegšana tajā brīdī vienkārši var nebūt iespējama. 

Plašāka informācija, kā arī video pamācība par deklarācijas aizpildīšanu pieejama VID tīmekļa vietnes sadaļā "Gada ienākumu deklarācija 2019".

Jautājumu un neskaidrību gadījumā VID aicina iedzīvotājus zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, uzdot savu jautājumu rakstiski VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā, kā arī konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu