"Viņas acīs bija kaut kas savāds." Dreiliņos kāda sieviete apsūdz kaimiņu vīriešus ikvakara izvarošanā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nedienas Dreiliņos nebeidzas - nesen ar raidījumu "Bez Tabu" sazinājusies kāda sieviete, kuras augšstāva kaimiņiene apgalvo, ka viņu katru dienu izvaro kaimiņu dzīvokļu vīrieši. Viņa regulāri demolējot savu dzīvokli, kā rezultātā kaimiņiem nākas sadzīvot ar regulāru applūšanu un citām neērtībām.

Par kaimiņieni, kura mājas iedzīvotājiem sagādājusi ne mazumu uztraukuma un raižu, raidījumam pavēstījusi viņas apakšējā stāva kaimiņiene Biruta. Sieviete stāsta, ka sākotnēji kaimiņiene bijusi klusa un dzīvojusi viena, taču jau no paša sākuma viņa ievērojusi "kaut ko īpatnēju viņas acīs".

Pagājis kāds ilgāks laiks un klusā kaimiņiene sākusi vērsties policijā ar iesniegumiem par to, ka viņu katru nakti izvaro kaimiņi. Policija uz ziņām reaģējusi un veikusi pārbaudes gandrīz vai visiem vīriešiem kāpņutelpā.

Sievietes paranoja ar to nav beigusies - viņa esot dzīvoklī ierīkojusi vairākas slēdzenes, jo kaimiņi nu esot sākuši pa naktīm viņu arī apzagt. Sieviete pēc tam sākusi ārstēties psiholoģiskās palīdzības iestādēs, kur satikusi savu pašreizējo dzīvesbiedru, ar kuru atgriezusies pašreizējā dzīvesvietā.

"Tad viss tikai sākās. Ir gadījies, ka viņai rādās dēmoni, tādēļ viņa nolauž vannu un appludina visus kaimiņus. Viņa regulāri met pa logiem ārā savas mantas vai izliek tās kāpņutelpā un tad, kad ierodas policija, apsūdz kaimiņus," stāsta Biruta.

Raidījuma žurnālisti sastapuši arī citu sievietes kaimiņieni, kas viņus ievedusi nekārtību cēlājas dzīvoklī.

"Te ir atslēgta elektrība. Viss, kas šeit atrodas, nāk no miskastēm, tādēļ mājā parādījusies tarakānu problēma. Šeit guļ cilvēki, kas nemaz nav deklarēti šajā adresē, kamēr kaimiņiene ārstējas kārtējā slimnīcā," apgalvo kaimiņiene.

Žurnālisti tāpat pieredzējuši sarunu augstos toņos starp dzīvoklī mītošo vīrieti un nokaitinātajiem kaimiņiem. Pēcāk vīrietis atzinis, ka regulāri dzer spirtu - tā esot "narkoze, kas noņem sāpes gan dienās, gan naktīs". 

Šo dzīvokli piešķīris Rīgas Domes Mājokļu un vides departaments. Tā pārstāvi Mārīti Javorsku situācija pārlieku neizbrīnot - viņa skaidro, ka par notiekošo piešķirtajos dzīvokļos ir samērā grūti uzzināt, taču viņi cenšas apzināt, vai, teiksim, dzīvokļos mitinās atbilstošās personas. 

Tiek sūtītas brīdinājuma vēstules un brīdināti namu apsaimniekotāji. Ja pārkāpuma fakti apstiprinās, ir iespējams vērsties tiesā.

SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" pārstāvis Ivo Kiršblats apstiprina, ka pagājušajā gadā uzņēmums ir vērsies tiesu instancēs par sabiedriskā miera traucēšanu. Tiesas process sāksies maijā, taču Kiršblats min, ka tas nenozīmē, ka līdz ar tā sākumu traucējošie kaimiņi uzreiz tiks izmitināti kaut kur citur.

Video: Kaimiņiene traucē Dreiliņu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju mieru

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu