Traģisks zaudējums sporta pasaulei. Saindējoties ar smieklu gāzi, miris daudzsološs šahistu pāris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šaha kauliņi. Ilustratīvs attēls.
Šaha kauliņi. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

27 gadus vecs Ukrainas šaha čempions un viņa 18 gadīgā draudzene atrasti miruši savā dzīvoklī Maskavā. Nāvēs cēlonis, šķiet, bijusi saindēšanās ar smieklu gāzi, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Mediji ziņo, ka pie Staņislava Bogdanoviča un Aleksandras Verņigoras, kura arī bija augsta ranga šahiste, tika atrasts balons ar dislāpekļa oksīdu jeb smieklu gāzi.

Par nāvēm, nepieminot mirušo vārdus, ziņoja Krievijas izmeklētāji. Neesot liecību, ka tās būtu bijušas vardarbīgas.

Bogdanovičs bija šaha ātrspēles čempions. Verņigora, kura arī bija profesionāla šahiste, studēja Maskavas Valsts universitētē.

Ukraiņu sporta portāls "sport.ua" vēsta, ka Bogdanovičs bija lielmeistars no Odesas, kurš uzvarēja Ukrainas U-18 čempionātā, kā arī ieguva dažādas balvas starptautiskos turnīros. Krievu šaha vietnē "chess-news.ru" minēts, ka 2015. gadā viņš atzīts par astoto labāko pasaulē šaha ātrspēlē jeb zibens šahā.

Bogdanovičs izpelnījās kritiku, ka tiešsaistes mačā pret Ukrainu, kurā viņš uzvarēja, spēlētājs pārstāvēja Krieviju. Savā "Facebook" kontā viņš atbildēja, ka darījis to biznesa apsvērumu dēļ, kā arī tāpēc, ka uzturējies Krievijā kā viesis. Tas arī bijis domāts kā mazs ieguldījums pūliņos izbeigt abu valstu konfliktu.

Dislāpekļa oksīds pirmo reizi kā anestēzijas līdzeklis lietots 1844. gadā, taču mūsdienās to izmanto arī apreibināšanās nolūkos. Ar tā lietošanu saistītas vairākas nāves, kā arī tas var radīt elpošanas problēmas, un bīstami paātrinātu sirdsdarbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu