"Visa galva bija asinīs." Tukuma pusē piekautais vides aktīvists pastāsta par konfliktu ar kāpu izbraukātāja tēvu (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Motocikls. Ilustratīvs attēls.
Motocikls. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 1. martā, miesas bojājumi nodarīti vides aizstāvim un vīrietim, kura bērns ar motociklu izbraukājis kāpu zonu Klapkalnciemā. Nepatīkamā starpgadījuma, ko redzēja arī cietušā bērni, detaļas vīrietis atklāja TV3 raidījumam "Bez Tabu".

Cietušais - Latvijas Zaļās partijas biedrs Oļegs Stoļarovs - dzīvo Pūrē. Ģimene ir aktīva dzīvesveida piekritēji, tādēļ nolēmuši ar velosipēdiem doties līdz Klapkalnciemam un pēc tam atpakaļ gar jūru, vīrietis pastāstīja raidījumam.

Tuvojoties kāpu zonai, viņi ievērojuši motociklistu, kurš samērā lielā ātrumā, pārvietojas pa kāpu zonu. To vadījis zēns, kuram bijuši apmēram astoņi gadi, tāpēc Stoļarovs nospriedis, ka kaut kur jābūt arī viņa vecākiem.

Par notikušo informēti likumsargi un Stoļarovs, gaidot pašvaldības policijas ierašanos, bija nolēmis miermīlīgā sarunu ceļā radušos situāciju apspriest ar zēna vecākiem.

Zēns iebraucis kādas mājas pagalmā un vides aktīvists sekojis līdzi. Pēkšņi no mājas priekšas skrējis vīrietis, kurš bļāvis, lai Stoļarovs vācas ārā. Viņš sācis skaidrot, kāpēc ieradies, kad sekojis sitiens.

"Blieziens bija baigais. Es domāju, ka viņš man sita ar galvu, bet es to neatceros. Visa galva bija asinīs," raidījumam stāstīja cietušais.

Kā vēsta "Bez Tabu", Stoļarovs sitiena rezultātā guvis smadzeņu satricinājumu. Visvairāk viņu satraucot tas, ka vardarbību redzējuši bērni - gan viņa paša, gan uzbrucēja.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve Anda Sauļūna raidījumam apstiprināja, ka "bērnu pieredzētais var izraisīt spēcīgu trauksmi, stresu un milzīgas bailes". 

Sauļūna arī sacīja, ka vardarbība pret vecāku bērna klātbūtnē varētu būt vērtējama arī kā emocionāla vardarbība pret bērnu.

Kad "Bez Tabu" žurnālisti ieradās vietā, kur notika starpgadījums, mājās neviena nebija. 

Kā vēstīja aģentūra LETA, Valsts policijas (VP) Tukuma iecirknī sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedra un iespējamā kāpu izbraukātāja konfliktu.

VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa aģentūrai LETA apliecināja, ka 1. martā Tukuma iecirknī saņemts izsaukums uz Engures novada Klapkalnciemu saistībā ar konfliktu, kura rezultātā vienam vīrietim nodarīti miesas bojājumi.

Policijā sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, kurā tiek vērtēta visu iesaistīto personu darbība un atbildība, kā arī ir noteikta ekspertīze miesas bojājumu smaguma noteikšanai.

"Lietvedības ietvaros tiks izvērtēti notikuma apstākļi - transportlīdzekļa vadīšana, vardarbība, iespējams, bērnu klātbūtnē un pašu miesas bojājumu nodarīšana," raidījuma pastāstīja VP Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu