NMPD amizantā video demonstrē iedzīvotājiem sasveicināšanās veidus, lai aizsargātos no inficēšanās ar "Covid-19" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki izveidojuši oriģinālu un amizantu video, kurā demonstrē veidus, kā cilvēkiem sasveicināties, lai izvairītos no inficēšanās ar koronavīrusu.

"Ja seja (mute, acis) ir vīrusa vārti, tad rokas – transports uz to. Slimajam cilvēkam, klepojot, šķaudot, vīrusi nosēžas apkārtējā vidē un kādu laiku tur arī paliek – uz naudas, kas ceļo no rokas rokā, uz galda malas, uz durvju rokturiem, bankomātu taustiņiem un citur. Mēs ar rokām varam "apēst" vīrusus, to pat nemanot, tādēļ PIRMAIS LIKUMS ir regulāri un kārtīgi mazgāt rokas," raksta NMPD savā "Facebook" lapā.

NMPD uzsver, ka tomēr ikdienā varam pievērst uzmanību arī citiem mūsu paradumiem, lai sevi pasargātu. Viens no tiem ir sasveicināšanās. Sarokošanās vai apskāvieni nav vienīgais veids, kā sasveicināties ar savu paziņu, kolēģi, draugu vai klientu. Iespējams ir simts un viens veids, kā to var izdarīt, izvairoties no cieša kontakta, bet saglabājot draudzīgu gaisotni! 

NMPD komanda piedāvā vairākas idejas, lai izvairītos no saslimšanas. Dienests aicina iesaistīties arī citiem cilvēkiem, izmantojot tēmturi #DrošsSveiciens.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu