Latvijā apstiprināti vēl divi saslimšanas gadījumi ar "Covid-19" (15)

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā apstiprināti vēl divi saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", kopējam saslimušo skaitam sasniedzot astoņus, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Aizvadītajā diennaktī veikti 30 izmeklējumi aizdomās par saslimšanu ar koronavīrusu. Divi no tiem bijuši pozitīvi, informē SPKC.

Abi saslimušie 7. martā atgriezušies no slēpošanas kūrorta Červinjā, Itālijā.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) savā "Twitter" kontā rakstīja, ka visi septiņi pēdējās dienās saslimušie bijuši no vienas tūristu grupas.

"Ja kādam vēl ir doma "pa kluso no vīrusa" aizšmaukt paslēpot vai vienkārši paceļot - septiņi cilvēki inficēti. Visi no vienas grupas. Kopā bija 19 atpūtnieki," rakstīja Viņķele.

Kopumā veikti 274 izmeklējumi aizdomās par inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

No SPKC sniegtās informācijas izriet, ka minētie septiņi cilvēki no Itālijas atgriezās ar "airBaltic" reisu "BT-630" no Milānas. Kopumā infekcijas skartajā reisā bijuši 39 pasažieri, tostarp 25 no Latvijas.

SPKC ir apzinājis visus pasažierus un apkalpes locekļus. Mediķi uzsver, ka visiem šajā reisā lidojušajiem būtu nosakāma stingra mājas karantīna divu nedēļu garumā ģimenes ārsta uzraudzībā. 

Pirmais saslimšanas gadījums Latvijā reģistrēts 2. martā. Paciente bija atgriezusies no ceļojuma Milānā. Svētdien tika ziņots par vēl diviem saslimšanas gadījums, bet pirmdien - ar trijiem. Visi pacienti 7. martā bija atgriezušies no Červinjas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu