Otrdien prāmi no Vācijas Liepājā sagaidīs mediķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Otrdien, 17. martā, Liepājas ostā ap pusdienlaiku ienāks prāmis "Stena Gothica" no Travemindes Vācijā ar 71 pasažieri un kravām. Visus atbraukušos Liepājas ostā vispirms sagaidīs Neatliekamā palīdzības dienesta un Centrālās laboratorijas mediķi, lai katram, kurš nokāps no kuģa, pārbaudītu veselības stāvokli un veiktu arī Covid-19 testus, vēsta portāls "Liepājniekiem", atsaucoties uz izdevumu "Kurzemes Vārds". 

Liepājas ostas pasažieru termināls būs slēgts sagaidītājiem un nejaušiem ienācējiem, lai mazinātu infekcijas risku un izvairītos no liekiem kontaktiem starp cilvēkiem.

Pašlaik uz kuģa notiek pasažieru aptauja, un tiek noskaidrots, no kurienes katrs ir, un kā katrs plāno ceļot tālāk.

Aptaujas rezultāts pašvaldībai būs zināms otrdienas rītā.

Ja starp atbraucējiem būs liepājnieki, kuriem nebūs sava personiskā transporta vai ja viņiem nebūs sagaidītāju ar personisko transportu, pašvaldība viņiem būs sagādājusi atsevišķu transportu, lai aizvestu mājās, un lai šiem cilvēkiem nav jālieto sabiedriskais transports.

Savukārt, ja atbraucēji, kuriem nav sava transporta, būs citu pašvaldību iedzīvotāji, tad Liepājas pašvaldība sazināsies ar šo pasažieru pašvaldībām, lai organizētu viņiem nokļūšanu mājās, neizmantojot sabiedrisko transportu. Nepieciešamības gadījumā pilsēta piedāvās arī vietu karantīnai, vēsta "Liepājniekiem". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu