"Temperatūra un acu āboli ļoti, ļoti sāpēja." Vācijā ar Covid-19 inficējies latvietis pastāsta par slimības norisi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kāds Latvijas iedzīvotājs Vācijā nesen inficējies ar Covid-19. Par diagnosticēšanu, slimības simptomiem un karantīnu viņš pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma".

Mārtiņš atklāja, ka simptomus pirmo reizi sajutis 8. martā. Viņš pastāstīja, ka strādā par menedžeri restorānā Berlīnē, un desmit dienu laikā pirms saslimšanas kontaktējies ar lielu cilvēku skaitu - ar vismaz 1000-1500 cilvēkiem no visas pasaules, tai skaitā ar draugu no Ziemeļitālijas.

"Es nezinu, kas mani inficēja, tam es nevaru izsekot," vīrietis sacīja "Panorāmai". "8. martā es aizgāju uz darbu un jutos diezgan slikti. Atnācu mājās, man bija 38,5 temperatūra un muskuļus "lauza".

Pie ārsta Mārtiņš devies otrdienā. Ārsts atradies vien 100 metru attālumā. Pirmajā stāvā bijis paziņojums par koronavīrusu, bet ne aizliegums iet iekšā. Otrajā stāvā pie ieejas bijis arī aizliegums, ko vīrietis nav pamanījis.

"Es iegāju iekšā pie daktera, izstāstīju simptomus, izstāstīju, ka ir bijusi komunikācija no riska zonas. Mani iesūtīja procedūru istabā un bija redzams, ka arī viņiem tā ir jauna situācija," raidījumā stāstīja vīrietis. Ārsti lasījuši informatīvās lapas, uztaisījuši divus testus. Mārtiņš aizsūtīts mājās un viņam teikts, ka jāgaida zvans.

Pēc divām dienām vīrieti informējuši, ka viņam apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Mārtiņš pastāstīja, ka viņš pieļāvis kļūdu, dodoties pie ārsta, kuram tagad arī jāpavada 14 dienas karantīnā.

Vīrietis pastāstīja, ka slimības simptomi ir līdzīgi gripai. 

"Temperatūra, acu āboli ļoti, ļoti sāpēja," Mārtiņš sacīja "Panorāmai", piebilstot, ka ar elpceļiem viņam problēmas nav bijušas un nav bijis arī klepus. Dienā, kad viņam paziņoja diagnoze, vīrietim paaugstinājusies temperatūra stresa dēļ.

Pēc tam Mārtiņam divas dienas ļoti sāpējusi galva, bet temperatūra bijusi aptuveni 37,3, tāpēc viņš nav dzēris zāles, lai mazinātu drudzi. Tā vietā vīrietis daudz dzēris stipru ingvera tēju.

Mārtiņš pastāstīja, ka noteikti jāievēro ieviestie drošības noteikumi. 

"Ja es staigāju apkārt, varu inficēt kādu, kas ir riska grupā," raidījumam sacīja Mārtiņš. "Es pats nezinot, varu inficēt citus cilvēkus, kas arī staigā 10 dienas un inficē citus, pašam nezinot."

"Ja ārsts saka, ka ir jāpaliek mājās un jāievēro karantīna, tā karantīna ir jāievēro," sacīja vīrietis, piebilstot, ka viņš to darījis godprātīgi. Uzzinājis, ka viņam ir Covid-19, vīrietis zvanījis uz savu darba vietu, kas uz nenoteiktu laiku slēgta.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Latvijā uz laiku līdz 14. aprīlim izsludināta ārkārtēja situācija. Tās laikā aizliegti visi publiskie pasākumi, starptautiskie pasažieru pārvadājumi, kā arī iedzīvotāji aicināti ievērot sociālo distancēšanos.

Visiem, kam Latvijā konstatēts Covid-19 un kas pēdējo 14 dienu laikā atgriezušies no ārvalstīm, obligāti jāievēro 14 dienu karantīna savā dzīvesvietā.

Latvijā līdz šim inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 71 cilvēkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu