Riharda atgriešanās stāsts "Darbu ārvalstīs vairs nevēlos." Viens šoferis un ārkārtas apstākļi no Francijas līdz Latvijai 50 stundās (8)

Ilustratīvs foto. Foto: Pexels
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas pilsonis Rihards naktī uz trešdienu atgriezās dzimtenē pēc 50 stundu pavadīšanas ceļā. Portāls "Apollo" sazinājās ar vīrieti, kurš pastāstīja par darba pieredzi ārzemēs, trako atgriešanās ceļu un citām lietām.

Rihards atklāj, ka pēc 50 stundu ilga brauciena no Francijas viņš beidzot naktī uz trešdienu, 18. martu, ir atgriezies Latvijā.

"Sākām Francijā un taisnā ceļā devāmies cauri visai valstij un Šveicei, lai pēc iespējas ātrāk nokļūtu Vācijā.

Tur parādījās informācija, ka Vācija slēgs robežu ar Franciju.

Tad bija neliela pauze - pagulējām stundiņu, divas, trīs un turpinājām ceļu līdz Vācijas-Polijas robežai.

Sākumā bija informācija, ka jāšķērso viena robeža, tad ziņoja, ka jābrauc uz citu, kur tiks veidots Baltijas valstu koridors.

Attiecīgi sanāca 12 stundas nogaidīt rindā uz robežas.

Uz rīta pusi robežu sanāca šķērsot," par braucienu mājup pastāstīja Rihards.

Vīrietis atklāj, ka pie pašas robežas viņam pāris stundas sanāca pagulēt un pēc robežas šķērsošanas viņš bijis nepārtrauktā ceļā no Polijas līdz Latvijai, jo iestrēgušo tautiešu automobiļus pavadījis konvojs.

"Bez īpaša iemesla stāties nevarēja.

Bija noteiktas konkrētas vietas, kur apstājāmies uzpildīties, nopirkt kafiju, bet iespējas apstāties un pagulēt nebija. Konvojs gāja cauri visai Polijai, arī Lietuvā mūs pavadīja. Kad tikām līdz Latvijai, tālāk katrs pats par sevi braucām."

Rihards atklāj, ka pašā sākumā mājup braucējiem ļāva uzpildīt degvielu, tad bijusi mazā tualetes pauze un tad vēlreiz ļāva uzpildīties.

"Jā, divas, trīs reizes. Es lasīju par tiem pārkāpumiem, bet ne tuvu nekā tāda nebija, poļi angliski nerunāja, komunikācijas nekādas nebija, līdz ar to arī informācijas par sodiem arī ne.

Nekādas informācijas, ka sūtīs atpakaļ, nekā tāda."

Latvietis atzīst, ka nemierus uz Polijas un Vācijas robežas viņš nav pieredzējis, tikai tik cik poļu tālbraucēji izrādīja savu neapmierinātību par to, ka tur ir viņi.

Foto: Pexels

Vienam Riharda kolēģim tika apspļaudīta mašīna, bet pašam nākuši klāt poļi, kuri lamājušies un dauzījuši viņa auto.

Rihards atklāj, ka konvojs viņus pavadījis arī Lietuvā.

Mājās viņš atgriezies naktī uz trešdienu ap pulksten vieniem, diviem. 

Rihards kopumā 50 stundu garajā ceļā bijis vienīgais šoferis.

"Iebraucot Latvijā, uz robežas bija jāparaksta dokuments, kā arī saņēmu izrakstu no ministrijas par noteikumiem, kas jāievēro," sacīja Latvijas pilsonis.

Turpmākās divas nedēļas Rihards plāno pavadīt pašizolācijā.

Vīrietis atklāj, ka Francijā uzturējies, jo bijis darba darīšanās. "Sezonai bija jābeidzas aprīļa vidū, maijā, bet koronavīrusa dēļ tā beidzās mēnesi ātrāk."

"Sāku apsvērt iespēju uztaisīt testu un tad attiecīgi pēc ārsta norādījumiem skatīties tālāk," par savu turpmāko rīcību pastāstīja vīrietis.

Rihards atzīst, ka viennozīmīgi darbu turpmāk meklēs tepat Latvijā, jo šis "piedzīvojums" ir licis saprast, ka darbu ārvalstīs viņš vairs nevēlas. "Viennozīmīgi kaut kas pavisam jauns un tepat, Latvijā." 

Esi atgriezies no ārvalstīm? Paliec mājās!

Tālrunis pieteikumiem par Covid-19 analīzēm - 8303

Līdz 18. martam Latvijā saslimšana diagnosticēta kopumā 71 Latvijas iedzīvotājam.

Šajos apstākļos tiem, kuri atceļojuši no ārvalstīm, ir īpaši svarīgi pašizolēties un 14 dienas pavadīt mājās.

Tiem, kuriem parādās akūtu elpceļu infekcijas slimību simptomi, jāzvana un 113.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu