Video Covid-19 slimniece no Londonas brīdina cilvēkus, ka koronavīruss nešķiro - jebkurš var saslimt! (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/Tara Jane Langston

Londonā 39 gadus veca sieviete, kura tika ārstēta no saslimšanas ar Covid-19, kā brīdinājumu citiem publiskoja video no savas slimnīcas gultas intensīvās terapijas palātā, vēsta medijs "Business Insider".

Videoklipā, kas plaši izplatījies sociālajos tīklos, Tara Džeina Langstona cilvēkiem parādīja abus sev pievienotos katetrus un mākslīgās elpināšanas trubiņas viņas nāsīs, ko viņa izmantoja, tverdama pēc elpas, runājot.

Kopš video tapšanas viņa esot daļēji atguvusies un ceturtdien, 19. martā, izrakstīta no slimnīcas.

Langstona pastāstīja, ka viņa lielāko daļu laika nav spējusi elpot. Sajūta bijusi tāda, it kā viņas plaušas būtu bijušas pilnas ar stikla lauskām.

Tara Džeina video sacīja: "Ja kāds domā, ka tas [koronavīruss] nekas nav, vienkārši paskatieties uz mani ... Jo, ja vīruss vēl vairāk izplatīsies, tad jūs jau gatavojaties nonākt šeit."

Langstona pastāstīja, ka, pēc viņas domām, koronavīrusa uzliesmojums netika uztverts pārlieku nopietni un viņa publicēja šo video, lai brīdinātu savus kolēģus par pulcēšanos viņu plānotajā pasākumā.

"Pirms es saķēru koronavīrusu es arī domāju, ka viss tiek pārspīlēts, es nebiju viena no tiem, kas histērijā gāza riņķī veikalus!," pastāstīja Tara Džeina, "Bet tad es inficējusies, un es nekad vairs nevēlos piedzīvot kaut ko tamlīdzīgu, jo tā bija dziļi nepatīkama pieredze."

Langstona norādīja, ka "cilvēkiem ir jāsaprot, ka viņiem ir nepieciešams sevi izolēt. Tas ir vienīgais veids. Ticiet man."

Videoklipā viņa arī smēķētājiem lika "nolikt cigaretes malā".

"Klausaties, ka es jums saku, jums ir vajadzīgas jūsu plaušas," - viņa teica.

Viņa arī pastāstīja, ka slimnīcā, acīmredzami, iztrūkst sejas maskas un ka viņa redzēja vienu medmāsu lietojam kaut ko tādu, kas izskatās kā pār seju pārvilkts celofāns. "Hillingdon Hospitals NHS Foundation Trust" nekavējoties neatbildēja uz "Business Insider" lūgumu sniegt komentārus par šo novērojumu.

Situācija Anglijā

Covid-19 pandēmijas dēļ no piektdienas tiks slēgtas skolas Velsā un Skotijā, un gaidāms, ka šādu lēmumu pieņems arī Anglija.

Tikmēr Lielbritānijas parlaments gatavojas piešķirt ministriem ārkārtējas pilnvaras, lai tie varētu īstenot nepieciešamos pasākumus cīņai ar Covid-19.

Premjerministrs Boriss Džonsons, kurš izpelnījies kritiku par pārmērīgo lēnību un piesardzību koronavīrusa krīzes apstākļos, parlamentā sacīja, ka lēmums par skolu slēgšanu ir neizbēgams, bet Velsas un Skotijas valdības jau pasteidzās paziņot, ka skolas tiks slēgtas, vēlākais, no piektdienas.

Lielbritānijā ar Covid-19 inficējušies jau vairāk nekā 2600 cilvēki, no kuriem aptuveni 100 ir miruši. Koronavīruss atstājis ietekmi arī uz ekonomiku.

Londonas biržas indekss FTSE 100 šorīt kritās par 5%, bet britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru nokritās līdz 1,1828 dolāriem par mārciņu, kas ir zemākais līmenis kopš 1985.gada.

Lielbritānijas parlamentā likumdevējiem tika ieteikts neizmanto iknedēļas iespēju uzdot jautājumus premjerministram, bet tie, kas ieradās, sēdēja atstatus viens no otra, lai samazinātu inficēšanās risku.

25 parlamenta locekļi, tostarp viens valdības loceklis, ievēro izolāciju.

Vadošais slimību eksperts, kas konsultē valdību, brīdinājis, ka parlamenta apkārtne ir "karstais punkts".

"Vestminsterā ir daudz Covid-19," tvītoja epidemiologs, profesors Nīls Fērgusons, paziņojot, ka arī pašam attīstījušies koronavīrusam raksturīgie simptomi.

Valdība paziņoja, ka strādā pie tā, lai slimnīcā Covid-19 testus dienā varētu veikt 25 000 cilvēku un lai mediķiem tiktu nodrošināti nepieciešamie aizsarglīdzekļi.

Džonsons arī pavēstīja, ka tiek pielikti milzīgi pūliņi, lai saražotu pietiekamu daudzumu elpināmo aparātu smagāk slimo cilvēku ārstēšanai.

Premjerministrs arī solīja, ka tiks pieņemts likums, lai pasargātu no izlikšanas cilvēkus, kuri nespēj samaksāt īri, jo Covid-19 pandēmijas dēļ zaudējuši darbu.

Lielbritānijā lielie pārtikas veikalu tīkli "Tesco" un "Sainsbury's" noteikuši ierobežojumus pirkumiem, šādi reaģējot uz pircēju paniku, kas, bažījoties par koronavīrusa karantīnas režīmu, veikalu plauktus izpērk tukšus.

Tostarp lielveikali paredzēs atsevišķu iepirkšanās laiku speciāli gados veciem cilvēkiem.

Lielbritānijā ikgadējā Glastonberijas mūzikas festivāla rīkotāji trešdien pavēstīja, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ atcēluši šovasar plānoto 50.jubilejas festivālu.

Džonsons otrdien sacīja, ka valdība ir kaujas gatavībā, lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas radītos cilvēku un ekonomiskos zaudējumus.

Valdība ir rekomendējusi cilvēkiem palikt mājās, strādāt no mājām, ja nepieciešams, izvairīties no nevajadzīgiem sociāliem kontaktiem un nedoties uz ārvalstīm. Valdība arī rekomendējusi atcelt visus masu pasākumus.

Lielbritānijas valdības vecākais zinātniskais padomnieks Patriks Valanss otrdien prognozēja, ka ar Covid-19 valstī varētu būt saslimuši 55 000 cilvēku.

Valdība paziņojusi, ka sniegs atbalstu uzņēmumiem, kurus piemeklējušas ekonomiskas grūtības Covid-19 pandēmijas dēļ.

Parlamentā ierosināts likumprojekts, kas paredz piešķirt policijai tiesības aizturēt potenciāli inficētus cilvēkus, lai veiktu Covid-19 testu, un citus pasākumus cīņai ar šo slimību.

Veselības ministrs Metjū Henkoks sacīja, ka šis likumprojekts tiks "izmantots tikai absolūtas nepieciešamības gadījumā", un dos valdībai pilnvaras, kas tai nepieciešamas, lai aizsargātu dzīvības.

Likumprojekts paredz arī papildināt veselības aprūpes darbinieku rindas ar brīvprātīgajiem, slēgt lidostas un transporta centrus, ja nav iespējams citādi garantēt drošību, un plašāk izmantot video saziņas pakalpojumus tiesās.

Paredzams, ka likumprojekts tiks apstiprināts bez pretestības un iegūs likuma spēku pirms parlaments 31.martā dosies atvaļinājumā.

Taču vairāki opozīcijas likumdevēji ir pauduši bažas par likumprojekta plašo raksturu un tā ietekmi uz pilsoniskajām brīvībām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu