Lai uzlabotu cīņu ar koronavīrusu, Igaunijas valdība izmantos iedzīvotāju mobilitātes datu analīzi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nolūkā uzlabot pasākumus cīņā ar jaunā koronavīrusa izplatīšanos Igaunijas Statistikas departaments valdības uzdevumā analizēs iedzīvotāju mobilitātes datus.

Valdības krīzes komiteja uzdevusi Statistikas departamentam analizēt elektrosnisko sakaru datus, ievērojot personu anonimitāti.

Iecerēts, ka projekta īstenošana sāksies jau šonedēļ, otrdien paziņoja Statistikas departaments.

Mobilitātes analīzes mērķis ir pētīt, kā Igaunijas sabiedrība ir pieņēmusi ārkārtējās situācijas pasākumus, kuru nolūks ir ierobežot cilvēku pārvietošanos, norādīja Statistikas departamenta direktors Marts Megi.

"Pirmais solis būs cilvēku pārvietošanās analīze pirms un pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas, balstoties uz anonīmiem un apkopotiem datiem. Telekomunikāciju kompānijas pašlaik analizē, kā būtu iespējams īstenot šo projektu, un kad mēs ar tām vienosimies, sāksies anonimizētu datu izpēte, kas būs stingri zinātniska," sacīja Megi.

Viņš uzsvēra, ka Statistikas departaments izmantotos datus nenodos nevienam citam un pēc analīzes tie tiks izdzēsti.

"Telekomunikāciju kompāniju klientu datus joprojām aizsargā Igaunijā spēkā esošie datu aizsardzības noteikumi, un šo datu analizes principus un apmēru ir apstiprinājusi Datu aizsardzības inspekcija un Tieslietu ministrija,"  piebilda Statistikas departamenta ģenerāldirektors. 

Igaunijas iedzivotāju mobilitātes datu analīzi paredzēts turpināt līdz koronavīrusa izplatīšanās dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu