Postošā ugunsgrēkā Rēzeknes novadā cietis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Vakar, 26. martā, ap plkst. 21 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novadā, kur dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 130 kvadrātmetru platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts.

Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Aptuveni piecu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze un malkas krāvums, kūla, siena ruļļi, apkures katla telpa divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā, pirts, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, šķūnis ar malku, zaru kaudze, šķūnis un palīgbūve.

Ceturtdien valstī kopumā dzēsti 72 ugunsgrēki, to skaitā 56 kūlas ugunsgrēki. No 16 ar kūlu nesaistītajiem ugunsgrēkiem 12 dzēsti novados, bet četri pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 16 glābšanas darbus - astoņus novados, sešus Rīgā, bet divus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 1420 ugunsgrēki, no kuriem 276 bijuši kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 68 cilvēki, bet 28 gājuši bojā, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu