Cīkstoņi sociālajos tīklos stājas rindā - kurš aizstās Nurmagomedovu cīņā pret Fergusonu? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Habibs Nurmagomedovs savā "Instagram" kontā nāca klajā ar skumju vēsti visiem MMA faniem - viņš Covid-19 karantīnas dēļ, visticamāk, neaizvadīs ilgi gaidīto cīņu pret Toniju Fergusonu. UFC gan pagaidām nav padomā atcelt cīņu vakaru un aktīvi tiek meklēts Fegusona pretinieks.

"Manā rīcībā ir informācija, ka UFC gatavo cīņu vakaru, kurā jāpiedalās arī man. UFC ir vēlme šo cīņu vakaru rīkot ASV. Šobrīd es nevaru ne izbraukt no Krievijas, ne iebraukt ASV. Šobrīd notiek sarunas par to, ka cīņu vakars notiks bez manis, ja es nespēšu tajā piedalīties," savā "Instagram" kontā ziņoja Nurmagomedovs.

Šādi UFC vieglā svara čempiona izteikumi lika sarosīties citiem cīkstoņiem. Šobrīd sociālajos medijos ir izskanējuši vairāki varianti iespējamajam Fergusona pretiniekam 18. aprīlī.

Protams, pirmais uzvārds, kas nāktu prātā jebkurā situācijā, kad runa ir par vieglā svara vai arī svara kargorijas līdz 77 kilogramiem cīņu, neapšaubāmi ir Konors Makgregors, kurš vairākkārt ir izteicies, ka būs gatavs aizstāt kādu no ilgi gaidītās cīņas cīkstoņiem. Bet arī īru sportists ir līdzīgā situācijā kā Nurmagomedovs - Īrijas robežas ir slēgtas, ko pats cīkstonis arī rosināja un atbalsta.

Ja Fergusona pretinieks nebūs Makgregors un Nurmagomedovs - divi skaļākie vārdi vieglā svara divīzijā, kurš tad?

Daži cīkstoņi jau paši ir nolēmuši pieteikties vakantajai pozīcijai. UFC sliktais puisis Horhe Masvidāls savā "Twitter" kontā ierakstīja, ka 18. aprīlī viņam plānu neesot. Tiesa, Fergusons un Masvidāls necīnās vienā svara kategorijā un kādam no cīkstoņiem būtu jāpielāgojas pretinieka svaram. Visticamāk, ka Fergusons cīnītos svarā līdz 77 kilogramiem, jo savas karjeras pirmssākumos viņš šajā divīzijā jau aizvadīja cīņas.

Sociālajos tīklos savu vēlmi cīnīties apliecināja arī Nurmagomedova pēdējais "upuris" Dastins Porjē.

Tiesa, visreālākais variants šobrīd ir tieši Džastins Geijči, ko apliecinājis arī slavenais ESPN MMA apskatnieks Ariels Helvani. Savā "Twitter" kontā žurnalists sniedza sekojošu informāciju: "Atsaucoties uz avotiem, Tonijam Fergusonam ir piedāvāta cīņa pret top titula pretendentu Džastinu Geijči. Tiesa, vienošanās vēl nav panākta."

Neviens MMA sporta fanu aprindās nenoliegs, ka Geijči būtu pelnījis aizvadīt lielu cīņu pret augstas klases pretinieku, taču šeit atkal rodas cita problēma. Domājot īstermiņā, UFC prezidents Deina Vaits sev "iešautu kājā" ilgtermiņā. Vairums MMA apskatnieku uzskatīja, ka tieši Geijči varētu būt Konora Makgregora nākamais pretinieks, līdz ar to, Vaitam atkal būtu nepieciešams meklēt pretinieku Makgregoram. Un tas nevarētu būt Nurmagomedovs, jo dagestānietis pavisam drīz uzsāks Ramadānu. Protams, ja vien Makgregors un Vaits nav gatavi gaidīt līdz rudenim, lai aizvadītu cīņu ar Nurmagomedovu.

Alternatīvu piedāvājuši ir arī 77 kilogramu svara divīzijas zvaigznes Tairons Vudlijs un Kolbijs Kovingtons, kuri ir gatavi Fergusonu no cīņu vakara izstumt pavisam. Kovingtons pat savā "Instagram" kontā nāca klajā ar piedāvājumu cīņu aizvadīt bez maksas.

Šeit gan rodas pavisam racionāls jautājums - vai patiešām ir vērts rīkot cīņu šajos apstākļos, ja oktagonā nedosies Fergusons un Nurmagomedovs. Jo tieši šo abu vīru duelis, iespējams, ir visu laiku gaidītākā cīņa un bez viena no viņiem cīņu vakara pievienotā vērtībā ievērojami samazinās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu