Latvijā dienošie karavīri ar Covid-19 inficējušies ārzemēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Visi četri ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 sasirgušie Latvijā dienošie karavīri ir inficējušies ārvalstīs, šorīt intervijā Latvijas Radio atklāja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Pēc viņa teiktā, visiem četriem ar Covid-19 saslimušajiem karavīriem veselības stāvoklis joprojām ir stabils un simptomi - viegli. Karavīri inficējušies, viesojoties ārpus Latvijas, un simptomus atklājuši, atrodoties pašizolācijā.

"Pasliktinoties veselības stāvoklim, viņi aizgāja nodot analīzes," skaidroja Kalniņš.

Viņš uzsvēra, ka, atrodoties pašizolācijā, sasirgušajiem karavīriem nebija kontakta ar kolēģiem, tāpēc nav pamata bažām, ka viņi būtu "aplipinājuši" citus NBS rindās dienošos.

NBS komandieris arī atkārtoja iepriekš teikto, ka visās vienībās nodrošināti nepieciešamie aizsardzības pasākumi, lai pēc iespējas samazinātu risku saslimt ar Covid-19.

Kā ziņots, saskaņā ar oficiāli sniegto informāciju, ar Covid-19 līdz šim saslimuši četri Latvijā dienoši karavīri - divi no NBS rindām un divi no mūsu valstī izvietotajiem sabiedroto spēkiem.

Līdz 31. martam Latvijā kopumā apstiprināti 398 Covid-19 slimnieki. Ārstniecības iestādēs stacionēti 27 Covid-19 pacienti, no viņiem 24 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu