Latvijā apstiprināti 16 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam pacientu skaitam sasniedzot 509 (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā apstiprināti 16 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 509, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 19380 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 509 personām. 29 pacienti stacionēti, tai skaitā, trīs ar smagu.

Jau ziņots, ka Latvijā konstatēts pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums. Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kura kopš 27. marta ārstējās Latvijas Infektoloģijas centrā.

Pirmās trīs dienas paciente ārstējās intensīvās terapijas palātā. Veselības stāvoklim stabilizējoties, paciente tika pārvesta turpināt ārstēšanos nodaļā.

Sievietei bija kontakts ģimenē ar cilvēku, kurš ir bijis ārzemēs. Vismaz viens cilvēks sekundāri inficējās no šīs pacientes, jo ārstējošais ārsts nebija informēts, ka šai pacientei ir saslimšana ar Covid-19.

Vēl notiks izmeklēšana, lai precīzi noteiktu nāves iemeslu. Ārsti lēš, ka nāves iemesls bijis cienījamais vecums un citas hroniskas kaites.

Kā ziņots, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš Latvijas Radio pastāstīja, ka, ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir labāka.

Pēc viņa teiktā, galvenais faktors, kas pamato minēto apgalvojumu, ir tas, ka Covid-19 epidēmija Latvijā vēl ir sākotnējā fāzē, turklāt tiek ievēroti stingri karantīnas pasākumi.

Jau ziņots, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu