LOC un aprūpes centrā "Stella Maris" atklāts vēl pa vienam Covid-19 slimniekam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Onkoloģijas centrs
Latvijas Onkoloģijas centrs Foto: TVNET

Covid-19 slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra "Stella Maris" darbiniekam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja. 

Onkoloģijas centra darbinieks nav no ārstniecības personāla un ikdienā nav strādājis ar pacientiem. Savukārt "Stella Maris" darbiniece devusies izolācijā uzreiz pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vienai no centra klientēm.

Arāja norādīja, ka nakts patversmē "Zilais krusts" patlaban jaunas saslimšanas nav konstatētas un tur saslimušo skaits ir 29.

Kā ziņots, Rīgas sociālajā aprūpes centrā "Stella Maris" ar Covid-19 sasirgusi kāda kliente, kura patlaban dzīvo izolētā istabā un viņai tiek nodrošināta aprūpe paaugstinātas drošības apstākļos.

Savukārt LOC Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Tā rezultātā ir slēgta Endokrinoloģijas un Pulmonoloģijas nodaļa un tajās tiek veikta dezinfekcija.

Centrā bija ārstējies viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kurš inficējies ar Covid-19. Konkrētais pacients slimnīcā ārstējis kādu citu kaiti, vēl pirms tapa zināms par Covid-19 uzliesmojumu patversmē. Viņam nav bijuši nekādi slimības simptomi un Covid-19 analīzes veiktas tikai pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu