Slavens zviedru treneris komentē iespējamo pievienošanos Rīgas "Dinamo"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hanss Valsons
Hanss Valsons Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Svētdien ārzemju medijos parādījās informācija, ka uz Rīgas "Dinamo" vakanto galvenā trenera pozīciju pretendē arī atzītais zviedru speciālists Hanss Valsons. Sarunā ar "Sports-Express" treneris sniedzis komentārus par šīm runām.

53 gadus vecais zviedru speciālists uz jautājumu par iespējamo pievienošanos Rīgas "Dinamo" atbildēja izvairīgi: "Es saņemu dažādus piedāvājumus no Eiropas klubiem, kurus patlaban neesmu gatavs nosaukt."

Tiesa, speciālists atzina, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līmenis, viņaprāt, ir ļoti augsts: "Ja neskaita Nacionālo hokeja līgu (NHL), manuprāt, KHL ir līga numur viens. Tajā ir ļoti daudz spēcīgu spēlētāju un spēles, kuras ir interesanti skatīties."

Pēdējoreiz trenera pienākumus gan zviedrs pildīja 2017./2018.gada sezonā Šveices čempionāta vienībā "Zurich", kuru trenēja otro sezonu, par rezultātu trūkumu tiekot atbrīvotam 29.decembrī. Abās sezonās Cīrihes vienības rindās spēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Lielākie Valsona panākumi gūti pašmājās, 2012./2013. un 2013./2014.gada sezonā uzvarot virslīgas sacensībās ar Šellefteo AIK, bet nākamajās divās sezonās iekļūstot izslēgšanas spēļu finālā.

Valsons trīsreiz - 2013., 2015. un 2016.gadā - tika atzīts par Zviedrijas meistarsacīkšu labāko treneri.

Aizvadītajā nedēļā Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar portālu TVNET atklāja, ka uz vakanto kluba galvenā trenera pozīciju kandidējot speciālisti no vismaz piecām valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu