Šovam ir jāturpinās - kļuvis zināms Nurmagomedova aizstājējs cīņā pret Fergusonu (1)

papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Fergusons
Tonijs Fergusons Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad Habibs Nurmagomedovs paziņoja par nepiedalīšanos cīņā pret Toniju Fergusonu, UFC prezidentam Deinam Vaitam nācās aktīvi meklēt krievu cīkstoņa aizstājēju. Tagad tas viņam ir izdevies un cīņu vakars 18. aprīlī notiks.

Pirmdienas vakarā Deina Vaits savā "Instagram" kontā paziņoja, ka Fergusona pretinieks gaidāmajā cīņā būs amerikānis Džastins Geijči, kurš vairākkārt ir izteicies, ka būs gatavs 18. aprīļa cīņai gadījumā, ja kāds no galvenā dueļa cīkstoņiem tajā nevarēs piedalīties. Tajā pašā laikā Geijči regulāri meta izaicinājumus īru superzvaigznei Konoram Makgregoram. Abi cīkstoņi oktagonā sadalīs arī vieglā svara pagaidu čempiona jostu.

Spekulācijas par Geijči tikšanos ar Fergusonu izskanēja jau dienā, kad Nurmagomedovs lika noprast, ka necīnīsies ar Fergusonu. Tagad tām ir pienācis gals. Šobrīd ir zināmas arī pārējās cīņas, kas norisināsies "UFC 248" cīņu vakarā.

18. aprīlī bez Fergusona un Geijči oktagonā izies sekojoši cīkstoņi: Roza Namajunas pret Džesiku Andradi, Gregs Hārdijs pret Jorganu de Kastro, Vinsents Luks pret Kelvinu Kataru, Franciss Ngannu pret Jeržinju Rozenstraku, Juraija Hāls pret Džakare Souzu, Aleksandrs Ernandezs pret Omaru Antonio Moralesu, Rejs Borgs pret Marlonu Veru, Hama Vortijs pret Maiklu Džonsonu, Sižire Jūbenksa pret Sāru Morasu un Raiens Spens pret Semu Elviju.

Protams, Vaits allaž ir domājis nevis vienu, divus vai trīs, bet daudz vairāk gājienus uz priekšu. Tomēr ir vērts aizdomāties, kas viņam ir plānā priekš organizācijas lielākās zvaigznes Konora Makgregora. Ideālais plāns, ja tā to var nosaukt, paredzēja, ka Fergusons aizvada cīņu ar Nurmagomedovu, pēcāk oktagonā tiekas Makgregors un Geijči. Ja krievu cīkstonim un īram izdodas uzvarēt katram savu cīņu, šā gada rudenī MMA pasaule sagaidītu revanšu starp Nurmagomedovu un Makgregoru.

Tagad, kad Fergusons ar Geijči cīnās par pagaidu čempiona jostu, īru cīkstonim izkristalizējas divi pavisam vienkārši tālākie scenāriji: 1) Makgregors aizvada cīņu ar kādu citu atlētu ārpus augstāk minētajiem trim cīkstoņiem, visticamāk, svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. 2) Īru cīkstonis izlaiž vienu soli (Geijči) un ar Nurmagomedovu tiekas uzreiz, tiesa šāds scenārijs būtu pretstatā jebkādiem sportiskajiem principiem, jo pagaidu čempionam ir jātiekas ar aktuālo čempionu, lai apvienotu jostas. Šeit gan jāatceras, ka Vaits sportisko principu vairākkārt ir upurējis "lielās cīņas" labā.

Tiesa, pats Vaits ir izteicies, ka Fergusona un Geijči cīņas uzvarētājs tik tiešām cīnīsies ar Nurmagomedovu, bet, kā jau minēts, UFC prezidents ne vienmēr, rīkojot cīņas, ievēro sportisko principu, kā arī viņš vairākkārt ir pieķerts melos.

Džastins Geijči ir amerikāņu restleris, kurš karjeras ir "pārkvalficējies" par cīkstoni, priekšroku dod cīņu aizvadīšanai stāvus, izmantojot boksa un kikboksa elementus. Geijči konta ir 21 uzvara un divi zaudējumi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu