Vitenbergs: Eksports varētu būt krities jau par 20% (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Vitenbergs.
Jānis Vitenbergs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā preču eksporta apmērs varētu būt samazinājies par 20%, trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

"Eksports varētu būt krities jau par 20%. Tas nozīmē, ka ir skarts plašs lauks," pauda ministrs, piebilstot, ka krīze varētu nebūt skārusi vien atsevišķas pārtikas preces un medikamentus.

Tāpat Vitenbergs minēja, ka tuvākajās dienās vajadzētu būt lielākai skaidrībai par Covid-19 ierobežošanai ieviesto pasākumu ietekmi uz ekonomiku.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka atsevišķas valstis ir jau sākušas atvieglot pasākumus, kas noteikti koronavīrusa izplatības ierobežošanai, un Latvija nedrīkst nokavēt šo brīdi. "Mēs, noteikti, nedrīkstam būt tie, kas nokavē starta izrāvienu," uzsvēra Vitenbergs 

Jau vēstīts, ka Saeima 2.aprīlī ekonomikas ministra amatā apstiprināja Vitenbergu, kurš līdz šim vadīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju.

Tāpat ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13. marta līdz 12. maijam valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu