Par rotaļu laukumu slēgšanu pie jaunajiem projektiem lemt var tikai iedzīvotāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar, 7. aprīlī, cilvēku uz ielām bija kā sestdienā un bērnu laukumi kādā Biķernieku jaunās mājas pagalmā ātri vien bija pilni. Lai tos slēgtu, nepieciešama iedzīvotāju piekrišana, ziņo "TV3 ziņas".

Mājas iemītnieks Pāvels pastāstīja, ka būtu apgrūtinoši, ja bērni nevarētu nemaz iziet ārā un bērnu laukums, principā, ir vienīgā vieta, kurp doties.

Tā kā ar vīrusu inficēties var pieskaroties virsmām, citur pilsētā bērnu laukumiņi ir slēgti. 

"Viņiem līdzi ir dezinfekcijas līdzeklis. Par to, ka viņi tur varētu kaut kam pieskarties, es nebaidos," pastāstīja Pāvels.

Cita šīs mājas iemītniece pastāstīja, ka uzreiz, kad bērni ienāk mājās, viņiem novelk drēbes un tiek mazgātas rokas. Viņa uzsver, ka ievērojot šīs lietas, ļauties panikai nav jēgas. 

"Ja kādā ģimenē kāds slimo, viņi sēž mājās un apkārt nestaigā," viņa piebilda.

Ja laukumiņi būtu slēgti, tāpat kā tas ir pašvaldības pārraudzībā esošajās vietās, cilvēkiem šādas pulcēšanās vietas nebūtu, taču pie jaunajām daudzdzīvokļu mājām laukumiņi atrodas uz privātas zemes un ir visu iedzīvotāju kopīpašums.

"Mēs kā apsaimniekotāji nevaram aizliegt piekļuvi, jo tas nav mūsu īpašums.

Tas ir kopīpašums un tā izmantošana ir viņu pašu atbildība," pastāstīja «Civinity» dzīvojamo ēku nodaļas vadītājs Gatis Roze.

No aptuveni 350 «Civinity» apsaimniekotajām mājām, vēlmi bērnu laukumus slēgt izrādījušas tikai desmit. Lēmumu var pieņemt paši iedzīvotāji balsojot, taču lēmuma juridiska noformēšana var aizņemt vairākas nedēļas. Jebkurā gadījumā, pulcēšanās ierobežojumi ir arī šajās vietās un to ievērošanu var kontrolēt policija. 

«Līdz šim pie laukumiņiem viss notiek mierīgi. Ja nu gadījumā ir sapulcējies lielāks cilvēku skaits, pēc pirmā policista aizrādījuma, cilvēki izklīst,» pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas galvenais speciālists sabiedrisko attiecību jautājumos Toms Sadovskis.

Taujāti,vai iedzīvotāji piekristu laukumiņa slēgšanai, vairāki teic, ka nē. Šobrīd pieņemtie ierobežojumi esot pietiekami. 

«Mēs šeit visi draudzīgi dzīvojam un domāju, ka spētu vienoties par visiem pieņemamiem drošības pasākumiem, bet aizslēgt gan būtu dīvaini,» stāstīja Biķernieku iedzīvotāja Diāna.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības apturēšanai, no 13. marta līdz 12. maijam valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.

Video: «TV3 ziņas» sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu